Ξεκίνησαν οι εργασίες του «4ου Εργαστηρίου Θεωρητικής και Πρακτικής Αποκατάστασης κτηρίων Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής» στον Πεντάλοφο



Η έναρξη των εργασιών του «4ου Εργαστηρίου Θεωρητικής και Πρακτικής Αποκατάστασης κτηρίων Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής στα Μαστοροχώρια του Νομού Κοζάνης» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στον Πεντάλοφο του Δήμου Βοΐου.

Το Εργαστήρι που έχει γίνει πλέον θεσμός και αναδεικνύει την μοναδική αρχιτεκτονική των μαστόρων του Βοΐου, συγκεντρώνει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον καθηγητών και φοιτητών που έχουν σχέση με το συγκεκριμένο αντικείμενο και φέτος θα διαρκέσει για 9 ημέρες, με πολλές θεματικές ενότητες και φυσικά την πρακτική άσκηση των συμμετεχόντων.

Στην τελετή έναρξης επίτιμος καλεσμένος και εισηγητής ήταν ο καθηγητής αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ, Θανάσης Μουτσόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στις βασικές αρχές και τη φιλοσοφία αποκατάστασης μνημείων.

Η διοργάνωση ανήκει στο Εργαστήριο Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού και Ερευνών του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και στο Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών του Νομού Κοζάνης, ενώ έχει τη στήριξη του Δήμου Βοΐου, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και φυσικά των κατοίκων της περιοχής.  

Στην τελετή έναρξης παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Σβώλης, η Πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Εορδαίας, Βίκυ Βρυζίδου, η Δήμαρχος Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Πενταλόφου και Μόρφης, Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων.

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.