Στο στόχαστρο διαρρηκτών η Βλάστη – Μπαίνουν στα σπίτια την ώρα που κοιμούνται οι ιδιοκτήτες τους



Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνουν τα κρούσματα διαρρήξεων που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα σε οικίες και επιχειρήσεις της Βλάστης, από άγνωστους θρυσύτατους διαρρήκτες, οι οποίοι  εισβάλλουν σε σπίτια ακόμα και την ώρα που κοιμούνται οι ιδιοκτήτες τους.

Το τελευταίο κρούσμα διάρρηξης σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 15 Ιουλίου, όταν κάτοικος της Βλάστης κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα κλοπής κατά τις νυχτερινές ώρες την ώρα που κοιμόταν, καθώς άγνωστος ή άγνωστοι δράστες, αφού παραβίασε το παράθυρο της οικίας, εισήλθε στην οικία του και αφαίρεσε από το παντελόνι του το ποσό των 680 ευρώ.

Λίγες μέρες νωρίτερα, είχε σημειωθεί άλλη διάρρηξη σε ξενοδεχειακή επιχείρηση.  Σύμφωνα με την καταγγελία ιδιοκτήτριας ξενώνα, άγνωστος δράστης (ή άγνωστοι) εισήλθε εντός του ξενοδοχείου, σπάζοντας την πλαϊνή βοηθητική πόρτα, και αφαίρεσε αντικείμενα συνολικής αξίας 7.000 περίπου και συγκεκριμένα:

μια τηλεόραση πλάσμα 42 ιντσών, έξι συσκευές αναπαραγωγής DVD, ένα μηχανοκίνητο αλυσοπρίονο, έναν φούρνο μικροκυμάτων και μία συσκευή τηλεφωνικού κέντρου.

Άλλη μια διάρρηξη καταγγέλθηκε περί τα τέλη Ιουνίου από βλατσιώτη ο οποίος κατοικεί στη Βέροια, σύμφωνα με την οποία, το χρονικό διάστημα από 15 έως 21 Ιουνίου άγνωστος δράστης εισήλθε εντός της πατρικής οικίας του, παραβιάζοντας με αιχμηρό αντικείμενο την κεντρική πόρτα η οποία δεν ήταν ασφαλείας. Αφαιρέθηκαν τα κάτωθι αντικείμενα:  μία τηλεόραση τύπου LCD 22 ιντσών με το τηλεκοντρόλ, μια αντρική φόρμα, ένα αντρικό ημίπαλτο και δύο καπέλα τύπου τζόκει, η αξία των οποίων υπολογίζεται σε 350 ευρώ.

Τα παραπάνω δεν είναι τα μοναδικά κρούσματα, καθώς έχουν καταγγελθεί και άλλες περιπτώσεις παραβίασης οικιών, στα οποία όμως από ό,τι φαίνεται οι δράστες δεν βρήκαν αντικείμενα μεγάλης αξίας για να αφαιρέσουν και έφυγαν άπρακτοι.

Τα απανωτά κρούσματα διαρρήξεων που σημειώνονται το τελευταίο δίμηνο στη Βλάστη έχουν ενσπείρει το φόβο στους κατοίκους, δηλώνει ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βλάστης Μηνάς Δαλακιούρης, ο οποίος ζήτησε μάλιστα από την Αστυνομική Υποδιεύθυνση Πτολεμαΐδας να πυκνώσεις τις αστυνομικές περιπολίες της στον οικισμό της Βλάστης, αίτημα που ικανοποιήθηκε καθώς τις τελευταίες βραδιές περιπολικό της Αστυνομίας έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στον οικισμό της Βλάστης.

Ρ.Β.
e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.