Ε. Ουζουνίδου: «Με συνεχόμενα πραξικοπήματα η κυβέρνηση εκτελεί συμβόλαια θανάτου»



Με οριακή πλειοψηφία 153 βουλευτών συνολικά και 152 για τη Δημοτική Αστυνομία η κυβέρνηση πέρασε λαβωμένη το μίνι Μνημόνιο. Σήμερα θα δώσει τα διαπιστευτήριά της στον πολιτικό της προϊστάμενο, υπουργό οικονομικών της Γερμανία Β. Σόιμπλε, για να του ανακοινώσει ότι οι εντολές του έχουν εκπληρωθεί κατά γράμμα. Φρόντισε δε να απαγορεύσει κάθε ειρηνική αντίδραση του ελληνικού λαού.

Η κυβέρνηση Σαμαρά μετερχόμενη μεθόδους άλλων σκοτεινών εποχών της ελληνικής ιστορίας επιχειρεί με αλλεπάλληλα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα καθ’ όλη τη διάρκεια των τελευταίων μηνών να εξασφαλίσει την εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας που είχε συνυπογράψει με την τρόικα των πιστωτών.

Με τα 153 «Ναι» σηματοδοτείται η απαίτηση του κεφαλαίου για την κατάργηση του κατώτερου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, επιταχύνονται οι διαδικασίες για χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, τίθενται σε ισχύ νέα φορομπηχτικά μέτρα, ενώ διαλύονται οι  κοινωνικές υπηρεσίες. Ταυτόχρονα, διαμορφώνονται οι όροι προκειμένου να προωθηθεί ένα νέο κύμα απολύσεων στο Δημόσιο το φθινόπωρο, η απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, νέα λουκέτα σε οργανισμούς του Δημοσίου, κατάργηση της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και νέες δραματικές μειώσεις σε μισθούς – συντάξεις και κοινωνικές παροχές.

Η αποφασιστικότητα και η μαχητική διάθεση των εργαζομένων και της νεολαίας με τη συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις απέδειξαν όχι μόνο ότι η μνημονιακή συγκυβέρνηση έχει απολέσει τη δεδηλωμένη των πολιτών αλλά και ότι τα μέτρα που ψηφίστηκαν δεν μπορούν να εφαρμοστούν.

Είναι αυτή η παρουσία του κόσμου της εργασίας που δίνει ένα αισιόδοξο μήνυμα ότι η χθεσινή ήττα της τρικομματικής κυβέρνησης μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για μία νέα ελπιδοφόρα πορεία στον αντίποδα της πολιτικής των μνημονίων, με στόχο την ανατροπή της ακολουθούμενης πολιτικής, ανοίγοντας  προοδευτικούς δρόμους εξόδου από την κρίση προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.