«Η Απόγονος»: Το νέο μυθιστόρημα του Μιχάλη Πιτένη



Πού κρύβεται η αλήθεια σ΄ έναν  κόσμο, ο οποίος συνεχώς μεταμορφώνεται; Μπορεί το παρελθόν να ερμηνεύει το παρόν και, ίσως, να δείχνει και το μέλλον;

Με αφορμή μια παλιά φωτογραφία και την αινιγματική αφιέρωση στο πίσω μέρος της, η νεαρή Μαριάννα γυρίζει πίσω στον χρόνο και προσπαθεί να ανασυνθέσει τη διαδρομή της γιαγιάς και του παππού της, από τη Γερμανία στην Ελλάδα, με αφετηρία το μισοκατεστραμμένο Μόναχο του 1945.

Αναζητώντας ουσιαστικά την αλήθεια και για τη δική της ύπαρξη, η Μαριάννα ακολουθεί δύσβατα μονοπάτια. Προδομένη συναισθηματικά από έναν άνδρα, τον οποίο πίστεψε και εμπιστεύτηκε, δε θα αργήσει να διαπιστώσει πως έχει πέσει στη φωλιά του φιδιού.

Από το Μόναχο στη Ρώμη κι από τις Βρυξέλλες ως τη Θεσσαλονίκη, θα βρεθεί αντιμέτωπη με ανθρώπους που επιθυμούν να περιφρουρήσουν την κληρονομιά του πλέον αποτρόπαιου ηγέτη στην ιστορία της Ευρώπης.

Στο τέλος της διαδρομής, όταν πια αποκαλύπτεται και η δική της κληρονομιά, η Μαριάννα θα κληθεί να σηκώσει το βάρος της πραγματικής της ταυτότητας…

Μια απολύτως «αληθινή» περιπέτεια, με συνεχείς ανατροπές και εκπλήξεις.

Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία

Ο συγγραφέας:
Ο Μιχάλης Πιτένης γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1962, όπου και διαμένει μόνιμα.
Είναι δημοσιογράφος και «Η Απόγονος»  είναι το έβδομο βιβλίο του. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων.

Έγραψαν για το βιβλίο:
«…Βιβλίο με έντονο πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς το θέμα της ανόδου της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη και ο ρόλος της Γερμανίας στην τραπεζική κρίση είναι οι βασικοί προβληματισμοί που το διατρέχουν.
Η αφήγηση συνδέει με έναν ιδιαίτερο τρόπο παρελθόν και παρόν σε μια γραφή με στοιχεία θρίλερ μέσα από την ιστορία του 20ου αιώνα, την πολιτική, την ψυχολογία, την τέχνη και τη χημεία.
Η πλοκή βασίζεται σε ένα ενδιαφέρον μείγμα πραγματικών ιστορικών στοιχείων, αλλά και μύθων που λειτουργούν συμπληρωματικά, για να αναπτύξει ο συγγραφέας την ιστορία που θέλει να διηγηθεί. Οι συμβολισμοί παίζουν για άλλη μια φορά σημαντικό ρόλο, ενώ οι τόποι (Μόναχο, Βιέννη, Βρυξέλλες, Ρώμη, Θεσσαλονίκη) γίνονται ο συναρπαστικός μυθιστορηματικός χάρτης».
Ιωάννα Κωσταρέλλα, Δημοσιογράφος

«…Είναι ένα βιβλίο που αφυπνίζει. Αφυπνίζει τις μνήμες όσων έζησαν γεγονότα του παρελθόντος που δείχνουν, δυστυχώς, να επαναλαμβάνονται. Τροφοδοτεί, όμως, και τον προβληματισμό όσων παρακολουθούν τις σύγχρονες εξελίξεις και αναρωτιούνται η Ευρώπη διδάχθηκε κάτι απ΄ την ιστορία της.
… Ο καθένας μιλά πάντοτε για τη δική του αλήθεια. Η αλήθεια που υπάρχει στην ¨Απόγονο¨ είμαι σίγουρη πως θα αγγίξει πάρα πολλούς… ».
Κατερίνα Βρούτση, Εικαστικός

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.