Νεράιδα, Τουρισμός και η τρύπα στο νερό…

Επίσκεψη στην Νεράιδα;

Πέρνοντας αφορμή την  δημόσια διαμαρτυρία – καταγγελία της  Κυρίας   Χρυσάνθης Καραγιαννίδου Προέδρου  του Μορφωτικού Ομίλου Σερβίων.

Τον προηγούμενο μήνα πληροφορήθηκα μέσου τρίτου προσώπου και μάλιστα μέσου αυτού μου ζητήθηκε να καλύψω τα έξοδα για πρόχειρο φαγητό στο Νοκ.

Ενημέρωσα τον Δήμαρχο, ο Δήμαρχος παρουσία μου ζήτησε από την αρμόδια της  Ε.Ο.Τ. Π.Υ.Τ. Δυτικής Μακεδονίας  το πρόγραμμα της επίσκεψης στην περιοχή μας να το καταρτήσει ο ίδιος ο Δήμος,  ξενάγηση στην Νεράιδα, Βελβεντό, Κάστρα Σερβίων, Μπουχάρια – Νοχτάρια, δυστυχώς δεν έγινε αποδεχτή.

Τρεις ημέρες πριν έρθουν οι πράκτορες, μου ζητήθηκε τηλεφωνικά από την αρμόδια του ΕΟΤ να καλύψω τα έξοδα, σαν  να επρόκειτο για προσωπικούς μου επισκέπτες, την ενημέρωσα πως ο Δήμος έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα ξενάγησης και να απευθυνθεί στο Δήμαρχο.

Αν ήρθαν στην Νεράιδα δεν το γνωρίζω, μου δηλώθηκε πως πέρασαν από την Νεράιδα.

Επιθυμώ να δηλώσω ότι δεν γίνεται με αυτόν τρόπο τουριστική προβολή της περιοχής. Δεν μπορεί να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα αν δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο.

Εφ΄ όσον υπήρχε πρόθεση φιλοξενίας των πρακτόρων στην περιοχή μας δεν έπρεπε πρωτίστως να επικοινωνήσουν οι διοργανωτές με υπεύθυνο της περιοχής μας, στην περίπτωσή μας ο Δήμαρχος Σερβίων Βελβεντού;

Δεν έπρεπε αφού έχει ενημερωθεί ο Δήμαρχος από το κλιμάκιο του ΕΟΤ, να συγκαλέσει τους φορείς της περιοχής μας  για τον καταρτισμό του προγράμματος επίσκεψης, έτσι ώστε να δείξουμε ότι καλύτερο διαθέτουμε στην περιοχή μας, από την φυσική ομορφιά μέχρι την ιστορία μας ;

Λογικά θα έπρεπε να ήμουν ευχαριστημένος αφού πέρασαν από την Νεράιδα, ΟΧΙ δεν είμαι. Πιστεύει κανείς πως μόνο η Νεράιδα μπορεί να προσελκύσει Τουρίστες; Να φέρει μόνη της την Τουριστική Ανάπτυξη;

Βεβαίως και ΟΧΙ.

Στόχος μου  είναι μαζί με την Νεράιδα η Τουριστική αξιοποίηση της Περιοχής και δεν εννοώ τα έργα. Λεφτά δεν υπάρχουν για μεγάλα έργα. Μπορεί όμως με αυτά που υπάρχουν και δεν είναι λίγα, στην περιοχή μας, όπως η Νεράιδα , η Καστροπολιτεία των Σερβίων, το Σκεπασμένο στο Βελβεντό, η ομορφιά των Πιερίων, Καταφύγι σπίτι Ζορμπά, Μπουχάρια – Νοχτάρια στο Μικρόβαλτο, περιοχή Ιμέρων και ΥΗΣ Πολυφύτου κ.α.,  να τα προβάλουμε σωστά και εκεί που πρέπει. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον και να έχουμε επισκέπτες από την υπόλοιπη Ελλάδα και εξωτερικό. Να  γεμίσουμε τουλάχιστον ένα τριήμερο παραμονής του επισκέπτη τουρίστα, αλλιώς κάνουμε “μια τρύπα στο νερό” , όπως η πρόσφατη επίσκεψη των τουριστικών πρακτόρων από την Ουκρανία.

Ξενοφών Βαΐζογλου
Πρόεδρος Νεράιδας
Δήμου Σερβίων Βελβεντού

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.