Σαμαράς: μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% από 1η Αυγούστου

– Δεν θα υπάρξει νέα μείωση μισθών και συντάξεων στρατιωτικών
– Δεν θα επιβληθεί πρόσθετος φόρος στο τζίρο των επιχειρήσεων
– Για πρώτη φορά πετύχαμε μείωση φόρου
– Βενιζέλος: Οι προσπάθειές μας απέδωσαν καρπούς

 

Από τον ίδιο τoν Πρωθυπουργό σε επίσημη δήλωσή του τελικά ανακοινώθηκε η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%.

Όπως δήλωσε ο κ. Σαμαράς αυτό ήταν το αποτέλεσμα σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα, η οποία όπως δήλωσε χαρακτηριστικά δεν έχει πεισθεί πλήρως ότι ως μέτρο θα αποδώσει, καλώντας ταυτόχρονα τους καταστηματάρχες να εκδίδουν αποδείξεις και τους πολίτες να ζητούν να τις παίρνουν.

Αν η φοροδιαφυγή συνεχιστεί είπε ο Πρωθυπουργός ο ΦΠΑ θα αυξηθεί και πάλι, ενώ υπογράμμισε ότι εάν αντιθέτως πετύχει το πείραμα, όπως το χαρακτήρισε του ΦΠΑ θα ακολουθήσουν μειώσεις και σε άλλους φόρους.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός μίλησε για έναν διαρκεί αγώνα της κυβέρνησης να αντιστραφεί το κλίμα. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρωθυπουργός η κυβέρνηση πέτυχε να μην τεθούν τελικά σε εφαρμογή μέτρα όπως όπως η επιπλέον μείωση μισθών και συντάξεων στους στρατιωτικούς και τους απόστρατους, όπως δεν θα επιβληθεί η επιπλέον εισφορά 0,002 στο τζίρο των επιχειρήσεων.

Βενιζέλος: Οι προσπάθειές μας απέδωσαν καρπούς

“Η μείωση του ΦΠΑ στέλνει μήνυμα σε όλη την αγορά, σε όλη την οικονομία, σε όλα τα νοικοκυριά” ανάφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε πως πρέπει να ενισχύσει τη φορολογική μας συνείδηση. Ζήτησε “την έντιμη συμπεριφορά όλων μας γιατι μόνο έτσι το κράτος μπορεί να γίνει έντιμο απέναντι στους πολίτες”.

newsit.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.