Ψήφισμα διαμαρτυρίας από τον Σύλλογο Ελλήνων Κοινωνιολόγων Δυτ. Μακεδονίας



Ο Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας σε έκτακτη συνεδρίαση της ολομέλειας τη Δευτέρα 15-7-2013 παρατηρώντας όσα διαδραματίζονται στο χώρο της εκπαίδευσης και της τοπικής αυτοδιοίκησης αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα.

“Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την κατάργηση  52 ειδικοτήτων στην επαγγελματική εκπαίδευση από το Υπουργείο Παιδείας, που στερεί από τους μαθητές το δικαίωμα στη μόρφωση και την επιλογή και οδηγεί στην ανεργία τους συναδέλφους με συνοπτικές διαδικασίες.

Διαμαρτυρόμαστε για την κατάργηση των σχολικών φυλάκων, οι οποίοι διασφάλιζαν την καλή λειτουργία των σχολείων και προστάτευαν τους μαθητές.

Διαμαρτυρόμαστε για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και την προσπάθεια διάλυσης των ΟΤΑ.

Η κυβέρνηση δε μπορεί να ρίχνει στον Καιάδα των απολύσεων ολόκληρους κλάδους εργαζομένων ανεξάρτητα από την προσφορά τους,δημιουργώντας στρατιές ανέργων και απελπισμένων και εντείνοντας τα αισθήματα φόβου και ανασφάλειας που επικρατούν στην κοινωνία.

Η αναδιοργάνωση του κράτους , όπως ευαγγελίζεται, δε μπορεί να ταυτίζεται με την αποδόμηση της κοινωνίας, την οποία παρατηρούμε να συμβαίνει καθημερινά.5.000.000 φτωχοί, 1.500.000 άνεργοι, 4.000 αυτοκτονίες.ΔΕ μπορούμε να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας πλέον άλλη ανοχή, αδράνεια και απραξία.

Τα μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων παραρτ. Δυτικής Μακεδονίας εκφράζουμε  την  αλληλεγγύη στους εκατοντάδες χιλιάδες απολυμένους, παρατασσόμαστε και αγωνιζόμαστε μαζί τους σε ένα δίκαιο αγώνα!

Εκ μέρους του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας

Η πρόεδρος
Αναστασία Πάτσιου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.