Σύλλογος Κρητών Ν. Κοζάνης: Δήλωση Συμπαράστασης στη Δημοτική Αστυνομία



Κάποτε θεωρήθηκε αναγκαίο η δημιουργία μίας Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία θα εξυπηρετούσε πολλές ανάγκες του πολίτη και συγχρόνως θα ξελάφρωνε τον δήμο και την αστυνομία από πολλές υπηρεσίες, κάνοντας έτσι πολύ καλύτερη την εξυπηρέτηση στο δήμο αλλά και το αίσθημα της  ασφάλειας του πολίτη από την αστυνομία.

Σήμερα κάποιοι άλλοι έκριναν ότι τελικά η Δημοτική Αστυνομία δεν είναι απαραίτητη και χάριν της ανάπτυξης και διόρθωσης των οικονομικών του κράτους, που αυτοί κατάστρεψαν, πρέπει να κλείσει. Ποιος όμως θα φορτωθεί το έργο που παρήγαγε; Ο δήμος με το μειωμένο προσωπικό, ή η ελληνική αστυνομία που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να μείωση την αυξημένη εγκληματικότητα.

Εμείς δηλώνουμε υπέρ της αναδιοργάνωσης του κράτους, μετά από σωστή όμως αξιολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών και όχι με οριζόντιες περικοπές και πάντα με την προϋπόθεση να δίνονται τα απαραίτητα κίνητρα σε όλους τους ανέργους να ασχοληθούν με κάτι άλλο.

Θεωρούμε μεγάλη ειρωνεία να κλείνεις μία υπηρεσία που είναι οικονομικά αυτόνομη και κερδοφόρα, που εξυπηρετεί τον πολίτη και ξεφορτώνει την αστυνομία, την ώρα που υπάρχουν άλλες υπηρεσίες με υπεράριθμο προσωπικό και στην ουσία χωρίς αντικείμενο, την ώρα που οι «κύριοι» της βουλής απασχολούν προσωπικό της αστυνομίας ως προσωπική φρουρά.

Θεωρούμε μεγάλη ειρωνεία να απολύουν τους φύλακες των δημόσιων σχολείων γιατί είναι περιττή η φύλαξή τους, ανοίγοντας έτσι μία μεγάλη πόρτα στην εγκληματικότητα στα σχολεία, την ώρα που οι «κύριοι» της βουλής στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία.

Αυτή είναι η κοινωνική πολιτική του κράτους;

Για τους παραπάνω λόγους, αλλά και για πολλούς άλλους δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στη Δημοτική Αστυνομία, τους φύλακες, αλλά και σε όλους τους ανέργους που απολύθηκαν χωρίς καμία απολύτως αξιολόγηση.

Τέλος, για όλους εμάς που δηλώνουμε την συμπαράσταση ή την αγανάκτησή μας, εκ του ασφαλούς στα διάφορα θέματα, να θυμηθούμε πως και εμείς κάτοικοι αυτής της χώρας είμαστε και επιτέλους πρέπει να ξυπνήσουμε, γιατί πολύ απλά αύριο μπορεί να έρθει και η δική μας η σειρά.

Ο Πρόεδρος
Πιτένης (Αβαράκης) Στυλιανός

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.