Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας: Ανακοίνωση συμπαράστασης στους συνεδέλφους της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας, μια κακής ποιότητας φαρσοκωμωδία που αφορά όχι μόνο τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά γενικότερα το μέλλον της δημόσιας διοίκησης.

Ο τρόπος που αποφασίζεται ποιες υπηρεσίες θα καταργηθούν, ποιοι εργαζόμενοι θα τεθούν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας αρχικά και μετά θα οδηγηθούν στην απόλυση, δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα για την αναδιάρθρωση και εξυγίανση της δημόσιας διοίκησης. Λειτουργεί υπό το καθεστώς της πίεσης με απώτερο σκοπό την απόλυση υπαλλήλων προκειμένου να σπάσει το ταμπού της μονιμότητας στο δημόσιο τομέα. Η αριθμολαγνεία έχει ξεπεράσει κάθε όριο, αναφέρονται σε ανθρώπους σαν να είναι στατιστικά στοιχεία, άψυχα νούμερα.  

Η αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης πρέπει να στηρίζεται σε αντικειμενική αξιολόγηση των δομών και των υπηρεσιών και κατόπιν σε ανακατανομή του προσωπικού, σύμφωνα με τις ανάγκες που θα προκύψουν.

Η συρρίκνωση του κράτους θα οδηγήσει στην εξαφάνιση των κοινωνικών παροχών και σε κακής ποιότητας υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης.

Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας, στις επερχόμενες απολύσεις και την επονομαζόμενη κινητικότητα. Επιλέχθηκαν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ , εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι της κεντρικής διοίκησης, αλλά θα ακολουθήσουν και άλλοι.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις κοινωνικές ομάδες να ενωθούν και να ανατρέψουν τις πολιτικές της διάλυσης των δημοσίων υπηρεσιών και του κοινωνικού κράτους. Συμπαραστεκόμαστε ολόψυχα και καλούμε όλους τους εργαζομένους αλλά και τον κάθε πολίτη να αποτρέψει τα σχέδια της Κυβέρνησης και της Τρόϊκας που  επιδιώκουν με συνοπτικές διαδικασίες να διαλύουν τους δημόσιους φορείς να συρρικνώνουν τα δημόσια αγαθά και να προσθέτουν χιλιάδες εργαζόμενους στις λίστες των ανέργων.

Στεκόμαστε δίπλα στο σχολικό φύλακα, τον Δημοτικό Αστυνόμο, στον κάθε συνάδελφο που βλέπει την ζωή του να τίθεται σε ομηρία .

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να σταματήσει να χρησιμοποίει τον Έλληνα δημόσιο υπάλληλο ως άλλοθι για την αναποτελεσματική και καταστροφική πολιτική της.  Δίνουμε κοινό αγώνα με στόχο την ανατροπή  των πολιτικών του μνημονίου.

Η φωτιά έφτασε στην πόρτα μας. Δεν μπορούμε να είμαστε αμέτοχοι.

Ο Πρόεδρος
Δ. Καραθανάσης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.