Ο αγώνας των εργαζομένων είναι αγώνας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών



Η νέα επίθεση που δέχεται η τοπική αυτοδιοίκηση, με την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, είναι η συνέχεια μιας ενορχηστρωμένης προσπάθειας απαξίωσής της που η κυβέρνηση εκτελεί κατά γράμμα υπηρετώντας τις απαιτήσεις της τρόικας.

Κοιτώντας μόνο αριθμούς και όχι υποχρεώσεις των Δήμων προς τους πολίτες, δείχνει με το δάχτυλο χιλιάδες εργαζομένους τους οποίους στέλνει στην μεγάλη ουρά των ανέργων που ίδια έχει δημιουργήσει.

Η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας δημιουργεί μια σειρά προβλημάτων τα οποία υποχρεωνόμαστε σαν Δήμοι να καλύψουμε με άλλους υπαλλήλους οι οποίοι όμως δεν υπάρχουν.

Οι σχολικοί φύλακες αφήνουν στο έλεος των ασυνείδητων τα δημόσια εκπαιδευτήρια της χώρας τις καταστροφές των οποίων θα κληθούμε πάλι ως Δήμοι να επιδιορθώνουμε από χρήματα τα οποία επίσης δεν υπάρχουν.

Και αυτά σίγουρα είναι μόνο η αρχή, μιας και κατά την άποψη της κεντρικής κυβέρνησης οι εκατοντάδες αρμοδιότητες που έχει φορτώσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούν να εκτελεστούν και χωρίς πόρους, αλλά και χωρίς υπαλλήλους.

Ο αγώνας των εργαζομένων δεν είναι απλώς αγώνας μιας συντεχνίας. Είναι αγώνας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι αγώνας όλων των τοπικών κοινωνιών που θα υποστούν τις συνέπειες των επιλογών της κυβέρνησης.

Γραφείο Τύπου Δήμου Βοΐου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.