Ανοιχτή επιστολή του Κωνσταντίνου Πουτακίδη προς τον πρωθυπουργό της χώρας



Κύριε πρωθυπουργέ
Κύριε πρόεδρε της κυβέρνησης
Πέρα από τον ιστορικό και πολιτισμικό μας πλούτο που αποτελούν αναλλοίωτη παρακαταθήκη του λαού μας, ως βασικοί συντελεστές της υπόστασής του κράτους μας μπορεί να θεωρηθούν η οικονομία και το ανθρώπινο δυναμικό με όλα τα χαρακτηριστικά που το διακρίνει. Η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας καθορίστηκε από αρχικές συμφωνίες μονόπλευρου δεσμευτικού χαρακτήρα για την πατρίδα μας, συμφωνίες που τηρήσαμε στο ακέραιο με αποτέλεσμα στη διαδρομή αυτή να τσακιστεί η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας, που στηριζόταν κατά βάση  στην γεωργοκτηνοτροφία.

Κύριε πρωθυπουργέ
Μπροστά στο φάσμα της σημερινής κρίσης και της πίεσης που δεχόμαστε από τους εταίρους μας, η οποία συνοδεύεται από παράλογες απαιτήσεις, δεν  έχουμε καν την πολυτέλεια να μπούμε στη διλημματική κατάσταση επιλογής δραχμής ή ευρώ. Η πορεία είναι μονόδρομος και είναι μόνο μέσα από το ευρώ διότι δεν υπάρχει παραγωγικός ιστός(ίσως κάποιοι φρόντισαν γι αυτό).
Δυστυχώς όμως αυτή η πορεία εμπεριέχει παραλογισμούς που στοχεύουν και στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας, με ότι αυτό συνεπάγεται. Απογυμνώνεται η   ανθρώπινη προσωπικότητα,  συνθλίβεται η κοινωνική συνοχή και εν τέλει ισοπεδώνεται η ίδια η χώρα μας. Απειλούνται κάθε στιγμή όλες οι κοινωνικές ομάδες με παροπλισμό και απολύσεις.
Αναρωτιέμαι κύριε πρωθυπουργέ που οδηγείται η χώρα, κατάρρευση του παραγωγικού μας  ιστού αφ ενός , απαξίωση και αλλοίωση της ανθρώπινης προσωπικότητας αφ ετέρου, με αποτέλεσμα την κατάρρευση του κοινωνικού μας ιστού.

Κύριε πρόεδρε
Η ανθρώπινη προσωπικότητα πρέπει να προστατευθεί με νύχια και με δόντια.
Ο κοινωνικός ιστός πρέπει να διατηρηθεί και δεν πρέπει να αλλοιωθεί για κανένα λόγο και σε καμία περίπτωση. Δεν υπάρχει ευθύνη στους απλούς πολίτες που έλυσαν κατά κάποιο τρόπο το πρόβλημα της επιβίωσης τους αποκτώντας μια εργασία. Απεναντίας η ευθύνη ανήκει σ’ αυτούς που σχεδίαζαν και εκτελούσαν τα σχέδιά τους δεσμεύοντας ψυχές και συνειδήσεις.

Κύριε πρωθυπουργέ
Καμιά απόλυση δεν είναι αποδεκτή. Ούτε μια απόλυση. Δεν κινδυνεύουν μόνο ανθρώπινες προσωπικότητες, δεν διαλύονται ολόκληρες οικογένειες, δεν οδηγούνται σε απόγνωση κοινωνικές ομάδες. Είναι χτύπημα μέσα στην καρδιά του Ελληνικού Έθνους. Είναι πορεία προς την τέλεια καταστροφή.

Κύριε πρωθυπουργέ
Κύριε πρόεδρε της κυβέρνησης.
Παράκληση. Αλλάξτε πορεία. Δεν συμφωνεί κανείς στο να σωθεί η Ελλάδα με την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων να οδηγείται στη απαξίωση και την καταστροφή.

Ευχαριστώ.

Κωνσταντίνος Πουτακίδης
Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών Δυτικής Μακεδονίας
Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κοζάνης
π. πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.