Σύσκεψη στην Περιφέρεια για την προστασία του περιβάλλοντοςΗ εκπόνηση σχεδίου βραχυχρόνιας δράσης για τη βελτίωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας, που θα προβλέπει την λήψη ουσιαστικών μέτρων για τον έλεγχο και τη διακοπή δραστηριοτήτων, οι οποίες συμβάλλουν στην υπέρβαση των αντίστοιχων οριακών τιμών ή τιμών στόχων ή ορίων συναγερμού,  ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4-7-2013,  στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη  Π.Ε. Κοζάνης Γιάννη Σόκουτη και με την συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας (Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού, Δ/νση Υγείας και Δ/νση Πολιτικής Προστασίας), εκπροσώπων του Κέντρου Περιβάλλοντος, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και στελεχών της ΔΕΗ Α.Ε. (Ορυχείων και ΑΗΣ).

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Κοζάνης κ. Γιάννης Σόκουτης, η εκπόνηση του συγκεκριμένου σχεδίου αποτελεί αναγκαιότητα για την Περιφέρειά μας, λόγω των συχνών περιβαλλοντικών επεισοδίων και των ρυπογόνων  δραστηριοτήτων, που αναπτύσσονται στην περιοχή. Το συγκεκριμένο σχέδιο θα συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας με την λήψη άμεσων μέτρων και στην ενημέρωση-προστασία των ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.