Μέχρι τις 12 Ιουλίου η υποβολή μηχανογραφικών – Σε ποια τμήματα Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας αναμένεται πτώση ή άνοδος



Από τον Χρόνο

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής μηχανογραφικών, με τους δεκάδες χιλιάδες υποψηφίους για την τριτοβάθμια εκπαίδευση να αγωνιούν για το μέλλον τους.

Η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Ιουλίου για τη συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών, ωστόσο η αγωνία χτυπάει κόκκινο, έπειτα και από τη δημοσίευση των στατιστικών στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με αυτά, αναμένεται να καταγραφεί πτώση των βάσεων σε γενικά επίπεδα καθώς σε αρκετά μαθήματα, η δυσκολία των θεμάτων οδήγησε σε χαμηλές επιδόσεις τους υποψηφίους.

Όπως ανακοινώθηκε, σχολές όπως οι Νομικές, Ιατρικές Πολυτεχνικές, Οικονομικές, Φυσικομαθηματικές κ.α. αναμένεται να «πρωταγωνιστήσουν» στη βουτιά καθώς καταγράφηκαν γενικευμένα άσχημες επιδόσεις σε 15 από τα 22 μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Η δυσκολία στα ζητήματα των εξετάσεων, επιβεβαιώνεται και από το μικρό ποσοστό αριστούχων, μόλις 4.651 έναντι των 6.810 που καταγράφηκαν την περσινή χρονιά, με τη μείωση να φτάνει ποσοστιαία το 31.7%.

Σε ότι αφορά στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στα τμήματα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Μηχανολόγων Μηχανικών (έδρα Κοζάνη) και Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης (έδρα Φλώρινα) αναμένεται πτώση των βάσεων, ενώ άνοδος αναμένεται στο Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών (Φλώρινα).

Σε ότι αφορά στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας αναμένεται πτώση στα τμήματα Λογιστικής-Χρηματοοικονομικών (Κοζάνη), Μαιευτικής (Πτολεμαϊδα) και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη), ενώ άνοδος αναμένεται για Ηλεκτρολόγους και Μηχανολόγους (συγχώνευση), αλλά και Μηχανικούς Περιβάλλοντος (συγχώνευση πρώην τμημάτων Γεωτεχνολογίας Περιβάλλοντος και Αντιρρύπανσης).

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.