Πρώτες εικόνες από το «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα στην Κοζάνη

Τέσσερα χρόνια μετά τη «Στρέλλα», ο Πάνος Χ. Κούτρας επιστρέφει με την τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του που γυρίζεται αυτήν την εποχή στην Ελλάδα, έχοντας ξεκινήσει από την Κρήτη, την Αθήνα και διασχίζοντας τη Λάρισα, τον Πηνειό, την Κοζάνη, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Το «Xenia» αφηγείται την ιστορία του Ντάνυ και του Οδυσσέα, δύο αδερφών που μετά το θάνατο της Αλβανής μητέρας τους ξεκινούν ένα ταξίδι στην Ελλάδα προκειμένου να συναντήσουν τον Ελληνα πατέρα τους που τους έχει εγκαταλείψει όταν ήταν ακόμη παιδιά. Ο Ντάνυ είναι 16 ετών και ο Οδυσσέας θα γίνει 18 κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, κινδυνεύοντας με απέλαση. Ξένοι σε μια ξένη χώρα, θα γνωρίσουν ο ένας τον άλλον, θα συναντήσουν ανθρώπους – κλειδιά που θα τους βοηθήσουν στο στόχο τους και θα ενηλικιωθούν κυνηγώντας το όνειρο.

Μια από τις στάσεις, ίσως η πιο σημαντική, των δύο αδερφών είναι το εγκατελελειμμένο Xenia της Κοζάνης, ένας τόπος – καταφύγιο και ταυτόχρονα αποκαλυπτικός, μνήμη μιας Ελλάδας άλλων εποχών και αφετηρία για το μεγάλο τέλος της διαδρομής τους. Εκεί βρέθηκε και το Flix καταγράφοντας σκηνές από το χώρο και το γύρισμα, σε ένα βίντεο – ρεπορτάζ που θα δείτε σε λίγες ημέρες.

Για την ώρα, παίρνουμε μια πρώτη φωτογραφική γεύση από το «Xenia» (Φωτογραφίες: Νίκος Πάστρας) (δείτε εδώ)

Το «Xenia» είναι η δεύτερη συμπαραγωγή του Πάνου Χ. Κούτρα με τη Γαλλία (μετά την «Αληθινή Ζωή» του 2004), αυτή τη φορά με την εταιρία Movie Partners in Motion Film (MPM), ενώ από ελληνικής πλευράς η παραγωγή ανήκει στην 100% Synthetic Films (Πάνος Χ. Κούτρας – Ελένη Κοσσυφίδου) και στην Wrong Men (Αλεξάνδρα Μπουσίου), ενώ στην παραγωγή συμμετέχει και το Βέλγιο με την εταιρία Entre Chien et Loup. Με τη στήριξη του ARTE France Cinema, του προγράμματος Cinémas du monde – World Cinema Support – CNC, του Eurimages, του Media και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

flix.gr

 


Το Flix στα γυρίσματα του XENIA του Πάνου Χ… από Flixgr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.