Σεμινάριο για την καλλιέργεια του ιπποφαούς στην Αιανή Κοζάνης

Κατά την «1η Πανελλήνια συνάντηση καλλιεργητών ιπποφαούς» (Αιανή Κοζάνης, 21.04.13), οι παραγωγοί καταλήξαμε σε δυο βασικά βήματα στα οποία πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε ώστε να αναπτυχθεί η καλλιέργεια του ιπποφαούς στην Ελλάδα:

1)       Την οργάνωση μας μέσω συνεργατικών-συνεταιριστικών σχημάτων.

2)     Την άμεση απόκτηση τεχνογνωσίας, καθώς η υποστήριξη που υπάρχει στη χώρα μας σε επιστημονικό επίπεδο είναι εξαιρετικά περιορισμένη.  Το γεγονός αυτό επηρεάζει δυσμενώς την προσπάθεια μας για ουσιαστική ανάπτυξη της καλλιέργειας, βάσει της μεγάλης δυναμικής της.

Στα πλαίσια της δεύτερης λοιπόν διαπίστωσης, απευθύναμε κάλεσμα στον καθηγητή κο Alexandru Vulpe, ο οποίος έχει 30ετη επιστημονική και πρακτική εμπειρία στη συγκεκριμένη καλλιέργεια, ώστε να επισκεφθεί τη χώρα μας για να μας μεταφέρει την τεχνογνωσία του και να απαντήσει στις απορίες και τα ερωτήματά μας.  Θα είναι μια μοναδική ευκαιρία να μάθουμε από κάποιον έμπειρο του χώρου.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Ομάδα Καλλιεργητών Δυτικής Μακεδονίας, το «Ιπποφαές PLUS» και η «Agromarket Hellas».   Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Ιουλίου 2013 και ώρα 10:00 πμ στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου Αιανής (Κοζάνη), καθώς και σε κτήμα ιπποφαούς της περιοχής το οποίο θα βρίσκεται σε καρποφορία.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.