Επίσκεψη στην Αλβανία πραγματοποίησαν τα μέλη των ΚΑΠΗ Κοζάνης



Την Αλβανία επισκέφτηκαν τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Κοζάνης το διήμερο 19 & 20 Ιουνίου, με δικά τους έξοδα. Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της εκδρομής τα μέλη των ΚΑΠΗ είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα Ιωάννινα, τις Βουλαράτες και συγκεκριμένα το Ελληνικό Στρατιωτικό Νεκροταφείο των πεσόντων του 1940, την εκκλησία της Θεοτόκου στη Δερβιτσάνη, το Αργυρόκαστρο, τους Άγιους Σαράντα. Τη δεύτερη ημέρα της εκδρομής πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στην εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους, στο Βουθρωτό και στην επιστροφή στην Ηγουμενίτσα.

Τα μέλη των ΚΑΠΗ είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να γνωρίσουν την κουλτούρα και τον πολιτισμό της χώρας, να διασκεδάσουν και να περάσουν ένα όμορφο διήμερο.

Οι ηλικιωμένοι έχουν ανάγκη την ανθρώπινη επαφή, την παρέα, την επικοινωνία και δραστηριότητες που τους δίνουν ικανοποίηση και ευχαρίστηση, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν ψυχαγωγικές δραστηριότητες, εκδρομές, συνεστιάσεις, εκπαιδευτικές δραστηριότητες όπως και απασχόληση σε εθελοντικό ή όχι επίπεδο. Αυτοί είναι και οι στόχοι που το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής προσπαθεί να υλοποιήσει, μέσω των ΚΑΠΗ, για τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.