Έναρξη έργων αναπλάσεων στην Κάτω Πτολεμαΐδα



Έργα αναπλάσεων ξεκινούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο στην Κάτω Πτολεμαΐδα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου και του ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος

, καθώς υπογράφτηκε την Δευτέρα από τη Δήμαρχο Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Βαφειάδης Δημήτριος και ΣΙΑ ΟΕ» η σύμβαση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 2.300.000 ευρώ.

«Σήμερα υπογράφεται ένα σημαντικό έργο ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής στην Κάτω Πτολεμαΐδα, στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου και μεταξύ της εκκλησίας του Σωτήρος», ανέφερε η Δήμαρχος Παρασκευή Βρυζίδου, λέγοντας ότι το συγκεκριμένο έργο αφορά στην ανάπλαση τμήματος της οδού Ιωάννη Χρηστίδη, Επιβατών και Βορείου Ηπείρου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.300.000 ευρώ και περιλαμβάνει πλακοστρώσεις πεζοδρομίων, φωτισμό, ασφαλτοστρώσεις προκειμένου να αναβαθμιστούν αισθητικά και λειτουργικά περιοχές στην Κάτω Πτολεμαΐδα.

Η δήμαρχος ανέφερε ότι στο Δήμο Εορδαίας υπάρχει ένας προγραμματισμός σημαντικών έργων που έχουν σκοπό να αναπλάσουν και να αναδείξουν την περιοχή και να βελτιώσουν την κυκλοφορία και την καθημερινότητα των πολιτών, μέσα από τα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ. Σημείωσε πως έχουν ενταχθεί μια σειρά έργα τα οποία τμηματικά παίρνουν έγκριση δημοπράτησης, δημοπρατούνται και υπογράφονται οι συμβάσεις έργων με τους αναδόχους των έργων. Σημείωσε ότι για την προετοιμασία των μελετών απαιτήθηκε σημαντικός χρόνος, διότι έπρεπε να εκπονηθούν ολοκληρωμένες μελέτες και διότι έπρεπε να υπάρξει και η προκήρυξη των συγκεκριμένων στα οποία μπορούσαν να ενταχθούν τα έργα αυτά.

Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας Δημήτριος Βαφειάδης ανέφερε ότι ο χρόνος περαίωσης του έρχου ανέρχεται σε 15 μήνες και ότι το έργο προβλέπεται να ξεκινήσει μέσα στο επόμενο 10ήμερο από την οδό Ι. Χρηστίδη (το δρόμο του ταχυδρομείου) με Θράκης. Το έργο περιλαμβάνει 6.000 τ.μ. πλακοστρώσεις τύπου καλντερίμι, κατασκευή 4 χιλιομέτρων κρασπέδων, τοποθέτηση 181 φωτιστικών σωμάτων, και όλες τις απαραίτητες υποδομές, όπως 105 ράμπες για ΑμεΑ και νέες ασφαλτοστρώσεις στις οδούς που πραγματοποιούνται αναπλάσεις.

Τη χαρά του διότι υπογράφεται ένα μεγάλο έργο, εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Χαράλαμπος Παναγιωτίδης, διότι, όπως σημείωσε,  τόσο για το συγκεκριμένο όσο και για κάποια άλλα έργα ασκήθηκε κάποια κριτική στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς κάποιοι «δεν περίμεναν ότι θα ενταχθούν για χρηματοδότηση». Επισήμανε μάλιστα ότι επίκεινται έργα αναπλάσεων σε όλη σχεδόν την πόλη της Πτολεμαΐδας, καθώς και στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Εορδαίας και ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται η υπογραφή συμβάσεων για την ανάπλαση της νότιας εισόδου της πόλης και του ΕΑΚ. Ζήτησε μάλιστα από τους κατοίκους που μένουν σε περιοχές όπου ξεκινούν έργα αναπλάσεων να κάνουν υπομονή, αφού τα έργα αυτά θα αναβαθμίσουν τις περιοχές που μένουν και θα βελτιώσουν τη ζωή τους.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ
e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.