«Λουκέτο» σε υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ και στη Δυτική Μακεδονία



Στην αναστολή 80 υποκαταστημάτων  τους σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων τα πέντε (5) στη Δυτική Μακεδονία και ένα (1) στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και συγκεκριμένα στην Εορδαία, προχωρούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ενώ εκφράζονται ήδη φόβοι για νέο «κύμα» λουκέτων. Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν ήδη με έγγραφο της κεντρικής διοίκησης, με την οποία ανακοινώνεται η διακοπή της εναλλακτικής δραστηριότητας των υποκαταστημάτων, εκ των οποίων το ένα βρίσκεται στο Εμπόριο της Εορδαίας. Επίσης, λουκέτο μπαίνει σε τρία υποκαταστήματα της Καστοριάς (Βιτσίου, Βογατσικού και Δισπιλιού), όπως και στη Βεύη Φλώρινας. Όπως και ακόμη τρία υποκαταστήματα σε Ημαθία και Πέλλα, που ανήκουν και αυτά στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας των ΕΛΤΑ.

Πρόκειται για μια ταλαιπωρία την οποία θα χρειαστεί να υποστούν από δω και στο εξής όχι μόνο οι κάτοικοι της κοινότητα του Εμπορίου, αλλά όλοι οι κάτοικοι της Δυτικής Εορδαίας, που εξυπηρετούνταν από το υποκατάστημα. Οι πολίτες της Εορδαίας διαμαρτύρονται αφού το ταχυδρομείο του χωριού εξυπηρετεί την Κρυόβρυση, την Αναρράχη, Εμπόριο, Λιμνοχώρι, Φούφα, όπως και το Βαρυκό (σχεδόν όλο τον πρώην δήμο Μουρικίου, πάνω από 6000 πολίτες). Μάλιστα το Ταχυδρομείο λειτουργεί στην περιοχή από το 1920, σχεδόν 100 χρόνια, ενώ οι κάτοικοι έχουν παραχωρήσει στα ΕΛΤΑ το πρώην Δημοτικό κατάστημα (εδώ και 2μιση χρόνια, χωρίς αποτέλεσμα).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι έχουν εκδώσει ήδη και σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας, ως αποτέλεσμα έκτακτης λαϊκής συνέλευσης. Με το ψήφισμα καταγγέλλουν τις αποφάσεις της κεντρικής υπηρεσίας των ΕΛΤΑ που οδηγούν στο κλείσιμο του γραφείου και στην υποβάθμιση της ήδη ταλαιπωρημένης τοπικής κοινότητας αλλά και των όμορων κοινοτήτων. Τώρα ζητείται παρέμβαση από κεντρικούς φορείς, που μπορούν να βοηθήσουν, ενώ έχει ζητηθεί η παρέμβαση και του νέου υφυπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Πρωινός Λόγος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.