6ο Ράλλυ Σπριντ Πτολεμαΐδας – Η ειδική διαδρομή



Είναι γνωστή ανά την Ελλάδα  με παράδοση που φτάνει στα βάθη του χρόνου.  Το τοπίο που την περιβάλλει είναι μαγευτικό και θυμίζει Άλπεις. Τα μονοπάτια πεζοπορίας ή ποδηλασίας μοναδικά και τα στενά καλντερίμια ενδείκνυνται για ατελείωτες βόλτες. Για να φτάσει κανείς στην Βλάστη θα πρέπει να διανύσει πρώτα τα 10 χλμ. από την πόλη της Πτολεμαΐδας ως τους πρόποδες του βουνού και από εκεί να ανηφορήσει 15 χλμ. προς το χωριό. Όμορφη διαδρομή, με την φύση επιβλητική και τις εικόνες να εναλλάσσονται συνεχώς.  Αυτή είναι και η διαδρομή του 6ου Ράλλυ Σπριντ Πτολεμαΐδας. Πως την βλέπουν όμως τα πληρώματα που καλούνται να την «κατακτήσουν» δις, την Κυριακή 07 Ιουλίου.

Μπαξεβανάκης Αντώνης, Honda Civic Type R

Καταρχήν να πω πως η ειδική είναι απόλυτα ασφαλής, ακόμα και μια πιθανή έξοδος θα είναι εντελώς ανώδυνη αφού δεν έχει επικίνδυνα σημεία. Πρόκειται για μια γρήγορη ειδική με αρκετές εναλλαγές και όλα τα οδοστρώματα. Προσωπικά μου αρέσει και ταιριάζει στο αγωνιστικό μου.

Παυλίδης Νίκος, Citroen DS3

Ανηφορική με πολύ ωραίο τοπίο ειδικά μετά το δεύτερο μισό, πατημένη χωρίς κλειστά κομμάτια, βολεύει το DS3, όντας πιο βαρύ από τον συναγωνισμό. Μου αρέσει πολύ και μου ταιριάζει λόγω των πατημένων κομματιών .

Ανδρεάδης Μίλτος, VW Golf II

Δεν είναι ιδιαίτερα τεχνική αλλά γρήγορη με ποικιλία σε ότι αφορά τις κλίσεις,  καθώς εναλλάσσονται ομοιόμορφα οι αναβάσεις με τις καταβάσεις. Η ειδική διαδρομή της Βλάστης ταιριάζει 50-50 στο αγωνιστικό μου.

Κωνσταντινίδης Γιάννης, Citroen Xsara ZX Kit Car

Η ειδική διαδρομή της Βλάστης είναι από τις αγαπημένες μου. Όμορφη και πολύ γρήγορη ταιριάζει απόλυτα στην ZX μου.

Βαλαβάνης Γιάννης,  Honda Civic Type R

Η Βλάστη είναι μια ειδική διαδρομή η οποία ταιριάζει στο αγωνιστικό μου και προσωπικά δεν με δυσκολεύει. Γρήγορη, όχι ιδιαίτερα απαιτητική, βολεύει τα δυνατά αγωνιστικά, ειδικά μετά την αλλαγή πορείας όπου και γίνετε πολύ ανηφορική.

Κουμποτής Δημήτρης Peugeot 106 S16

Πάμε στον αγώνα χωρίς αξιώσεις, κυρίως για να βοηθήσουμε την λέσχη σε αυτούς του δύσκολους καιρούς αλλά  και για να δοκιμαστούμε ο αγωνιστικό εν όψη του Δ. Ε.Θ. Είμαι σίγουρος πως η λέσχη σχεδίασε έναν πολύ ωραίο αγώνα και σκοπός μας είναι να τον ευχαριστηθούμε.

Όμορφη, γρήγορη και ανταγωνιστική είναι προφανές πως θα την ευχαριστηθούν θεατές και πληρώματα. Μην χάσετε τον τελευταίο αγώνα του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος πριν τις καλοκαιρινές διακοπές…

Αυτοκινητιστική Λέσχη Πτολεμαΐδας

Τηλ :2463502087 –  fax2463502178

alptolemaidas@hotmail.com – www.alp.com.gr

e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.