«Σκληροί τελωνειακοί έλεγχοι στους πολίτες της Φλώρινας» η πρόταση του προέδρου του ΕΒΕ ΦλώριναςΓράφει ο Βασίλης Τζώτζης

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ

Συγκεκριμένα στο πρώτο βιντεάκι 18:22 αναφέρει:
«(.)συναντηθήκαμε πριν από τέσσερις περίπου μήνες, πάλι, με τον Υπ. Μακεδονίας – Θράκης τον κ. Καράογλου όπου είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε διεξοδικά και αναλυτικά για τα προβλήματα του νομού μας. Εκεί μπορώ να σας πω ότι ΕΙΧΑΜΕ ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ, όπου ο κ. Καράογλου κατάλαβε τι λέμε τελικά με τη ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ και τόσο καιρό, ας πούμε, όταν καταγράφαμε εμείς ότι 150 – 200 χιλ. ΕΥΡΩ καθημερινά χάνονται απ’ την περιοχή μας και ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ(.)».

Οικονομικός καταναγκασμός:
Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον ο τρόπος που θέλει να έρθουν οι Φλωρινιώτες, ως πελάτες, στα μαγαζιά που εκπροσωπεί ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε., με τη μορφή του οικονομικού εξαναγκασμού, με αυστηρούς ελέγχους και κατασχέσεις αγορασμένων προϊόντων στα σύνορα, ξεχνώντας την οικονομική κατάσταση που βιώνουν χιλιάδες συμπολίτες μας άνεργοι – χαμηλόμισθοι – συνταξιούχοι.
Οι 150 – 200 χιλ. ΕΥΡΩ, που σύμφωνα με τα λεγόμενά του, βγαίνουν εκτός χώρας σε καθημερινά ψώνια για τις πιο βασικές ανάγκες επιβίωσης της ελληνικής οικογένειας πρέπει να κυνηγηθούν από τις κρατικές αρχές, οι ΦΤΩΧΟ – ΑΓΙΑΝΝΗΔΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΕΛΩΝΙΑΚΟ ΙΑΒΕΡΗ ΓΙΑ ΤΑ ΨΩΝΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ.
Αλήθεια ποια είναι η γνώμη του κ. Σαπαλίδη για την εξαγωγή κεφαλαίων των μεγάλων Ε.Β.Ε., για το κλείσιμο καταστημάτων κ εργοστασίων και τη μεταφορά τους στις ίδιες ακριβώς χώρες για φθηνότερα μεροκάματα; Αυτή την ΙΕΡΗ ΑΓΕΛΑΔΑ της ελεύθερης κίνησης κεφαλαίων για τη μέγιστη κερδοφορία μπορεί να την πολεμήσει;

Η καρδιά του προβλήματος:
Οι φλωρινιώτες κάνουν αυτή την καταναλωτική επιλογή ΟΧΙ επειδή το θέλουν, αλλά σπρωγμένοι από την ΑΝΑΓΚΗ της οικονομικής τους κατάστασης και την ΑΚΡΙΒΕΙΑ στη χώρα μας.
Όποιος ΔΕΝ μιλάει – αντιπαλεύει τις πραγματικές αιτίες αυτών των φαινομένων οδηγεί τελικά τον κόσμο στην παρανομία, να περνάει στα «κρυφά» τα προϊόντα που αγόρασε και τους τελωνειακούς υπαλλήλους στη θέση του Κέρβερου, δεχόμενοι όλα τα παράπονα και τις πιέσεις του απλού κόσμου.

Μεγάλα πολυεθνικά μεγαθήρια στη μικρή μας πόλη:
Τα μικρά μαγαζιά της Φλώρινας ασφυκτιούν από την Οικονομική πίεση των τεράστιων πολυεθνικών καταστημάτων που έχουν ανοίξει σε όλη την Ελλάδα, και μονοπωλούν το σύνολο του λιανεμπορίου. Όποιος ΔΕΝ παλεύει απέναντί τους θα βρεθεί σύντομα με λουκέτο στην επιχείρησή του, χωρίς ποτέ του να βρει την ευκαιρία που αναζητά ο κ. Σαπαλίδης.

Ο ρόλος του κοινού νομίσματος:
Εδώ τα πράγματα είναι σοβαρά, τα ημίμετρα και τα ψέματα ΔΕΝ έχουν θέση. Η είσοδος της χώρας στη ζώνη του ΕΥΡΩ και η προσαρμογή της στις ενωσιακές πολιτικές ΤΣΑΚΙΣΕ την ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΒΑΣΗ της ΧΩΡΑΣ και έστρωσε το χαλί σε γιγάντια μονοπώλια να φτάσουν στο κάθε χωριό της πατρίδας μας. Θα μπορούσε να υπάρχει LIDL – DIA κτλ σε κάθε κεφαλοχώρι αν ΔΕΝ υπήρχε το ΕΥΡΩ και οι ελευθερίες κίνησης κεφαλαίων; Ποια είναι η θέση του Ε.Β.Ε. Φλώρινας για το βασικό ζήτημα του νομίσματος; Έτσι και αλλιώς αν αύριο η ΠΓΔΜ ενταχθεί στην Ε.Ε. οι έλεγχοι που προωθεί το Ε.Β.Ε. θα καταργηθούν και τότε τα προβλήματα θα φανούν σε όλη τους την έκταση.

Παραγωγική βάση:
Πηγαίνοντας μια βόλτα στα μαγαζιά της πόλης εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί πως η τεράστια πλειοψηφία των προϊόντων που εμπορεύονται ΔΕΝ φτιάνονται στην πόλη μας, ούτε καν στην Ελλάδα. Αν δεν πάρει κανείς στα σοβαρά υπόψη το σύνολο της παραγωγικής διάρθρωσης της χώρας, τις επιλογές που οδήγησαν στην παραγωγική αποσάθρωση, την ερημοποίηση της υπαίθρου και των αθρόων εισαγωγών σε βασικά γεωργικά & κτηνοτροφικά προϊόντα ΔΕΝ θα μπορέσει να προβάλει σοβαρές προτάσεις πέρα από τους αυστηρούς τελωνειακούς ελέγχους.

Συμπερασματικά
Οι μικροί επαγγελματίες – βιοτέχνες της πόλης μας έχουν να χτίσουν τη συμμαχία τους με το σύνολο του φλωρινιώτικου λαού απέναντι στην πολιτική που οδηγεί αυτούς στα λουκέτα και τον κόσμο να κάνει τα ψώνια του πέρα από τα σύνορα. Είναι η πολιτική που κόβει μισθούς και συντάξεις, βάζει χαράτσια και αυξάνει τους φόρους σε καύσιμα και Φ.Π.Α. οξύνοντας την ακρίβεια και χτυπώντας την αγοραστική δύναμη. Ενωμένοι σε κοινωνική βάση και ΟΧΙ με τα μαγαζιά ανοιχτά στις ΑΠΕΡΓΙΕΣ και τους φλωρινιώτες να μην αγωνίζονται για τα κομμένα μεροκάματα βρίσκοντας «διέξοδο» στην αγορά της ΠΓΔΜ.

neaflorina.blogspot.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.