Πλούσιο το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Κοζάνης



Ενα πλούσιο πολιτιστικό καλοκαίρι υπόσχεται και φέτος ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης, ο οποίος παρουσίασε το πρόγραμμα του στην Αυλή των Ασμάτων και των Θεαμάτων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων με ασφαλώς σημαντικότερη την συναυλία  του Μάριου Φραγκούλη. Στην αυλή  θα βρεθούν, επίσης, οι: Μ. Μητσιάς, Κ. Βέττα, Μ. Κανά, Λ. Καλημέρη, Φ. Βελεσιώτου, Ζ. Τηγανούρια, Active Member, Ανδρεόπουλος, Βασιλικός κ.α. ενώ δεν θα λείψουν μουσικές παραστάσεις, θέατρο, εκδηλώσεις για παιδιά και κινηματογραφικές προβολές.

O πρόεδρος του Συλλόγου Τάσος Γκλούμπος κάλεσε τον κόσμο να δροσιστεί πολιτιστικά στην αυλή των ασμάτων και των θεαμάτων.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις:

Τετάρτη 26 Ιουνίου -βράδυ: Η έναρξη των καλοκαιρινών εκδηλώσεων θα γίνει με παιδικό κάλεσμα των «ΦΤΟΥ ΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ», την αγαπημένη πια ομάδα κουκλοθέατρου και αφήγησης παραμυθιού. Οι εμψυχωτές της παράστασης με τη χρήση μουσικών οργάνων και πολύ τραγούδι θα εμψυχώσουν τα μικρά παιδιά!

Σάββατο 29 Ιουνίου, ώρα 9 μ.μ., είσοδος ελεύθερη: Παράσταση θεατρικής μνήμης, σε συνδιοργάνωση με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης. Πρόκειται για την παράσταση «Το σπίτι που μιλάει», που πραγματοποιήθηκε και πέρυσι. Θα «ξετυλιχθεί» η ιστορία του σπιτιού, με τους ιδιοκτήτες του (Γιώργιο και Παρασκευούλα Τιάλιου). Σκηνοθεσία Μαρία Βαρδάκα. Μια παράσταση που αγγίζει βιωματικά, τους παλαιούς κατοίκους της Κοζάνης (κι όχι μόνο…).

Δευτέρα 1 Ιουλίου, ώρα 9.30 μ.μ.: Κάλεσμα στη νεολαία, με το γνωστό και αγαπημένο συγκρότημα των «Active Member». Η πρώτη από τις δύο βραδιές νεολαίας φιλοξενεί το μουσικό πρωτοποριακό αυτό συγκρότημα.

Δευτέρα 8 Ιουλίου, ώρα 9.30 μ.μ.: Μοναδικό ρεσιτάλ για φωνή και πιάνο με προσκαλεσμένο τον Μάριο Φραγκούλη. Μια εξαιρετική μουσική προσωπικότητα, ο Μάριος Φραγκούλης θα μεταφέρει την ατμόσφαιρα κλασικών τραγουδιών, μιούζικαλ, μουσικές από παγκόσμιο κινηματογράφο και επιλογές από συνθέτες.

Δευτέρα 15 Ιουλίου, ώρα 9.30 μ.μ.: Μουσική συνάντηση δύο σημαντικών ερμηνευτριών, της αγαπημένης στο κοινό της Κοζάνης (ειδικότερα, λόγω καταγωγής) Καλλιόπης Βέττα και της Φωτεινής Βελεσιώτου. Το μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς αναφέρεται σε τραγούδι έντεχνο αλλά και στο λαϊκό (στο 2ο πρόγραμμα με την σπουδαία ερμηνεύτρια Φ. Βελεσιώτου).

Δευτέρα 22 Ιουλίου, ώρα 9.30 μ.μ.: Μια νύχτα με πανσέληνο, η αυλή των ασμάτων και των θεαμάτων θα υποδεχθεί τον κόσμο με προσκαλεσμένη μια σπουδαία ακορντεονίστα, την Ζωή Τηγανούρια και το μουσικό της σχήμα.

Δευτέρα 29 Ιουλίου, ώρα 9.30 μ.μ.: Ο σημαντικός έλληνας τραγουδιστής Μανώλης Μητσιάς, θα γεμίσει με την φωνή και την παρουσία την αυλή των ασμάτων, ερμηνεύοντας Ελληνες ποιητές. Μια σημαντική εκδήλωση – τιμή για την πόλη….

Δευτέρα 26 Αυγούστου, 9 μ.μ.: Ξεκινάει το δεύτερο μέρος των καλοκαιρινών εκδηλώσεων με αφιέρωμα στον σπουδαίο μουσικό δημιουργό – συνθέτη της δεκαετίας του ’70, ο Ηλίας Ανδρεόπουλος. Μαζί του, στο τραγούδι σημαντικοί ερμηνευτές και μουσικοί. Ο συνθέτης θα τιμηθεί για το έργο του.

2 Σεπτεμβρίου και ώρα 9 μ.μ.: Η δεύτερη εκδήλωση για τη νεολαία, με προσκαλεσμένο τον Basiliko, καταξιωμένο τραγουδοποιό και ερμηνευτή (με επιτυχίες των Raining Pleasure και Μ. Χατζηδάκι και Κοέν).

Μια σημαντική εκδήλωση για τη νεολαία της πόλης.  

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 9 μ.μ.: Μια ιδιαίτερη, ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα βραδιά με ρεμπέτικες καντάδες. Θα ακουστούν Τσιτσάνης, Παπαϊωάννου κ.α. Την εκδήλωση πραγματοποιεί η χορωδία και το ενόργανο σύνολο του Δημήτρη Δημόπουλου.

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 9 μ.μ.: Ενας σημαντικός μουσικός δημιουργός συντοπίτης, ο Λάκης Χανιώτης, παρουσιάζει τη νέα του μουσική δουλειά. Στο τραγούδι οι γνωστές και αγαπημένες ερμηνεύτριες Μελίνα Κανά, Λιζέτα Καλημέρη και την Εύα Σταμπουλίδου.

Και για το τέλος ….Την ημέρα που ανοίγουν τα σχολεία οι «Αντάμα Απανταχού» θα ευχηθούν καλή σχολική χρονιά στους μικρούς φίλους με μια παράσταση κουκλόθέατρου…

Θερινό σινεμά βράδια Τετάρτης
3 Ιουλίου: Θα προβληθεί η ταινία «Καυτό Παρίσι» (1964, Paris When It Sizzles. Together in Paris. Κωμωδία | 110’, Audrey Hepburn, William Holden).
10 Ιουλίου: Θα προβληθεί η ταινία «Κήπος του Αλάχ» (1936, Marlene Dietrich).
17 Ιουλίου: Θα προβληθεί η ταινία «Επτά ευκαιρίες» (βουβή κωμωδία). Θα γίνει προβολή – δρώμενο αφού την ταινία θα συνοδεύει μουσικά με το πιάνο ο Παναγιώτης Δημόπουλος.
24 Ιουλίου: Θα προβληθεί η ταινία «Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά» (θρίλερ αγωνίας το 1956 με τους Τζέιμς Στιούαρτ και Ντόρις Ντέι, σκηνοθεσία Αλφρεντ Χίτσκοκ).
31 Ιουλίου: Θα προβληθεί η ταινία «Στον κύριό μας με αγάπη» (1967, με τον Σίντεϊ Πουατιέ στον πρωταγωνιστικό ρόλο).
28 Αυγούστου: Θα προβληθεί η ταινία «Ο ιππότης και η τσιγγάνα» (ευρωπαϊκή παραγωγή, έτος 1952, Τζίνα Λολομπρίτζιτα).
4 Σεπτεμβρίου: Θα προβληθεί η ταινία «Το τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές» (παραγωγής 1952. Ενα κλασικό αμερικανικό γουέστερν (High Noon, 1952, Γκάρι Κούπερ, Marshal Will Kane, Grace Kelly).
18 Σεπτεμβρίου: θα προβληθεί η ταινία που θα επιλέξει ο κόσμος!

Μισό εισιτήριο οι μαθητές – φοιτητές – άνεργοι!

Oι μαθητές, οι φοιτητές και οι άνεργοι που θα προσέρχονται στις εκδηλώσεις του Φιλοπρόοδου, θα πληρώνουν μισό εισιτήριο (5 ευρώ), με την επίδειξη της μαθητικής / φοιτητικής κάρτας και της ταυτότητας.

Επίσης, στις κινηματογραφικές προβολές η είσοδος θα είναι δωρεάν και όποιος θέλει προαιρετικά μπορεί να προσφέρει προϊόντα (στερεά τροφή κ.α.), τα οποία θα δοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Από την εφημερίδα “Ο Χρόνος”

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.