Δημοτική Κίνηση Κοζάνη – Τόπος να ζεις: «Η οθόνη πάγωσε! Η ελληνική κοινωνία πάγωσε!»



Όχι μόνο για τις απολύσεις. Τις απολύσεις δυστυχώς τις συνήθισε ως «φυσικό» επακόλουθο μιας βάναυσης οικονομικής επιβολής.

Πάγωσε από το συμβολισμό μιας πράξης από τη νόμιμα εκλεγμένη εξουσία…που θυμίζει εποχές

*      που η δημοκρατία ήταν υπό διωγμό,

*      η ελληνική κοινωνία είχε χωριστεί σε έλληνες και ανθέλληνες,

*      που όποιος διαφωνούσε διώκονταν ποινικά και κοινωνικά.

Γι’ αυτόν και μόνο τον συνειρμό που προκάλεσε ο «ξαφνικός θάνατος» της δημόσιας ενημέρωσης, η πράξη της κυβέρνησης είναι αποκρουστική!

Είναι όμως επίσης και επικίνδυνη αφού ευτελίζει βασικούς πυλώνες της δημοκρατικής νομιμότητας όπως το Σύνταγμα και ο Κοινοβουλευτισμός. Και σε αυτό το θέμα δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή!

Ναι η ΕΡΤ  αποτελεί ένα Δημόσιο Οργανισμό που μας έκανε πολύ συχνά περήφανους με λαμπρές εκπομπές πολιτισμού, διαλόγου και ενημέρωσης

Όμως  δεν είναι ακριβώς αυτό που θα θέλαμε, αφού αποτέλεσε για δεκαετίες άλλον έναν Δημόσιο Οργανισμό που κακοποιήθηκε από το πελατειακό κράτος  με πληθώρα ρουσφετολογικών προσλήψεων  υπαλλήλων – πελατών που την δυσφήμιζαν και τη ζημίωναν.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση οι παθογένειες δεκαετιών δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με τέτοια ανεκδιήγητη  προχειρότητα, ούτε με τον κυνισμό του τύπου «ας χυθεί επιτέλους και αίμα δημοσίων υπαλλήλων»!

Εμείς ως Κίνηση θεωρούμε ότι το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ σηματοδοτεί την απόφαση της συγκυβέρνησης να προχωρήσει  σε ακόμα πιο αυταρχικές μεθόδους επιβολής πολιτικών που εξοντώνουν την κοινωνία και αναπαράγουν την κρίση και ως τέτοια την καταδικάζουμε.

Ταυτόχρονα πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα για όλους μας, σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο, να συνειδητοποιήσουμε τις νέες συνθήκες και να δώσουμε υλοποιήσιμες απαντήσεις:

*      Πώς θα στηρίξουμε τη δημοκρατική νομιμότητα έναντι του φασισμού.

*      Πώς θα αποτρέψουμε τα διχαστικά διλλήματα (ιδιωτικοί υπάλληλοί έναντι δημοσίων) με συνεκτικό πολιτικό λόγο,

*      Πώς επιτέλους θα εξορθολογικοποιήσουμε – αξιοποιήσουμε την δημόσια περιουσία προς όφελος του Ελληνικού λαού και στον οποίο ανήκει.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.