Σεμινάριο για καλλιεργητές και υποψήφιους καλλιεργητές ιπποφαούς στην Αιανή



Κατά την «1η Πανελλήνια συνάντηση καλλιεργητών ιπποφαούς» (Αιανή Κοζάνης, 21.04.13), οι παραγωγοί καταλήξαμε σε δυο βασικά βήματα στα οποία πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε ώστε να αναπτυχθεί η καλλιέργεια του ιπποφαούς στην Ελλάδα:
1)         Την οργάνωση μας μέσω συνεργατικών σχημάτων.
2)       Την άμεση απόκτηση τεχνογνωσίας, καθώς η υποστήριξη που υπάρχει στη χώρα μας σε επιστημονικό επίπεδο είναι εξαιρετικά περιορισμένη.  Το γεγονός αυτό επηρεάζει δυσμενώς την προσπάθεια μας για ουσιαστική ανάπτυξη της καλλιέργειας, βάσει μάλιστα της μεγάλης δυναμικής της.

Στα πλαίσια της δεύτερης λοιπόν διαπίστωσης, απευθύναμε κάλεσμα στον καθηγητή κο Alexandru Vulpe, ο οποίος έχει 30ετη επιστημονική και πρακτική εμπειρία στη συγκεκριμένη καλλιέργεια, ώστε να επισκεφθεί τη χώρα μας για να μας μεταφέρει την τεχνογνωσία του και να απαντήσει στις απορίες και τα ερωτήματά μας.
Θα είναι μια μοναδική ευκαιρία να μάθουμε από κάποιον έμπειρο του χώρου.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Ομάδα Καλλιεργητών Δυτικής Μακεδονίας, το «Ιπποφαές PLUS» και η «Agromarket Hellas».   
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Ιουλίου 2013 και ώρα 10:00 πμ στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου Αιανής (Κοζάνη), καθώς και σε κτήμα ιπποφαούς της περιοχής το οποίο θα βρίσκεται σε καρποφορία.

Το πρόγραμμα
10:00: Εγγραφή
10:30-11:30: Η Καλλιέργεια του ιπποφαούς – Ποικιλίες, ασθένειες, φροντίδες, λίπανση, συγκομιδή κλπ
12:00-13:30: Επίσκεψη, σε κτήμα ιπποφαούς με καρποφορία, όπου θα συζητήσουμε αναλυτικά για: τρόπους συγκομιδής, τρόπους κλαδέματος, προβλήματα, καλλιεργητικές φροντίδες κλπ
14:00-15:30: Διάλειμμα-γεύμα-συζήτηση
15:30-16:30: Μεταποίηση, προώθηση, εμπορική διάθεση   
16:30-18:00: Ερωτήσεις, απορίες, συζήτηση
18:00-18:30: Οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα οργάνωσης των παραγωγών – πάνελ συντονιστών (Β. Τζέλος, Σ. Κολοβός, Δ. Κιτσικόπουλος)
19:00: Λήξη σεμιναρίου
Θα υπάρχει μετάφραση στα Ελληνικά

Δήλωση Συμμετοχής &  Κόστος Συμμετοχής
Το συγκεκριμένο σεμινάριο αποτελεί μια εκπαιδευτική πρωτοβουλία καλλιεργητών και υποψήφιων καλλιεργητών και έχει αυστηρά μη-κερδοσκοπικό χαρακτήρα.  Αποκλειστικός στόχος είναι η κάλυψη των εξόδων.
Δήλωση συμμετοχής:  Για δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 69895887171, 6973957010 ή στο email info@ippofaesplus.com.  Εν συνεχεία θα απαιτηθεί η κατάθεση του κόστους συμμετοχής, η οποία ανέρχεται στα 10 ευρώ, σε τραπεζικό λογαριασμό.

Σημείωση 1η: Υπάρχει μέγιστος αριθμός 50 θέσεων και ως εκ τούτου θα συμμετέχουν οι 50 πρώτοι που θα δηλώσουν συμμετοχή.
Σημείωση 2η: Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου θα πρέπει να έχετε μαζί σας την απόδειξη της κατάθεσης!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.