Πρόσκληση για συμμετοχή στην έκθεση: Φαντάσου την πόλη – Κοζάνη 2013

Τον Οκτώβριο του 2013 θα πραγματοποιηθεί η έκθεση «Φαντάσου την πόλη: Κοζάνη 2013» , όπου θα παρουσιαστούν πολεοδομικές, αρχιτεκτονικές και εικαστικές προτάσεις, οι οποίες αφορούν στον δημόσιο χώρο της πόλης της Κοζάνης. Στόχος της έκθεσης είναι να προσκαλέσει τους κατοίκους και τους φορείς να φανταστούν το αστικό τους τοπίο και να φέρει σε επαφή πολίτες με μελετητές για τα προβλήματα του τόπου. Η έκθεση θα πλαισιωθεί από διαλέξεις, forum συζητήσεων και παράλληλες εκδηλώσεις στο δημόσιο αστικό χώρο.

Κάλεσμα για συμμετοχή: Μελέτες πολεοδομικής, αρχιτεκτονικής και εικαστικής παρέμβασης (μη υλοποιημένες μελέτες εντός δεκαετίας), που αφορούν στο αστικό τοπίο και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κοζάνης, μπορούν να λάβουν συμμετοχή στην έκθεση. Οι ενδιαφερόμενοι για την έκθεση προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή χρειάζεται να προωθήσουν στο imaginethecitykozani@gmail.com, τίτλο μελέτης, σύντομη περιγραφή και μία ενδεικτική φωτογραφία, έως 30 Ιουνίου 2013.

Κεντρική Ιδέα και επιμέλεια: Imagine the City

Διοργάνωση: weΝτουimagine

Για λεπτομέρειες και περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Τηλ. επικοινωνίας: Άννα Λιάνα 6972 322891 Εύη Τσολάκη 6974 826219

Λίγα λόγια για το Imagine the City

Το Imagine the City είναι ένα σχήμα συνεργασίας μεταξύ ατόμων και φορέων, μέσα στο οποίο επινοούνται, αναπτύσσονται και υποστηρίζονται δράσεις για την εικόνα και την κουλτούρα των ελληνικών πόλεων.

Με δεδομένο ότι στο σύνολο των πολιτών υπάρχει όλη εκείνη η δημιουργική δυναμική, η οποία μπορεί να διαμορφώσει το αστικό τοπίο και τους τόπους της χώρας, ικανοποιώντας ανάγκες της Κοινωνίας, με δεδομένο ότι υπάρχουσες και αξιόλογες πρωτοβουλίες, δράσεις και έργα, μπορούν να μεγιστοποιήσουν το θετικό αντίκτυπό τους στην Κοινωνία με προϋπόθεση την συνεργασία τους, το Imagine the City συγκροτείται για να αποτελέσει μια “δεξαμενή σκέψης” που διαπραγματεύεται την αρχιτεκτονική για τα δημόσια έργα, στοχεύοντας παράλληλα στην συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών. Αναζητούνται ευέλικτες τακτικές και συνεργασίες, οι οποίες ευνοούν την ανάπτυξη ιδεών και οραμάτων και διαμορφώνουν αφορμές υλοποίησης ιδεατών έργων.

Αξίες

Κοινωνία των πολιτών. Ενημέρωση. Συμμετοχή. Συνεργασία. Φαντασιακό. Δημιουργία. Καινοτομία. Αυτοδιαχείριση. Πολιτισμός του άστεως.

Σκοπός

Η ανάδειξη της ταυτότητας του τόπου και η αστική αναγέννηση των Ελληνικών πόλεων.

Τι είναι οι εκθέσεις “Φαντάσου την πόλη”;

Στις εκθέσεις «Φαντάσου την πόλη» παρουσιάζονται μελέτες, σχέδια και μακέτες που αφορούν μία πόλη, την πόλη όπου λαμβάνει χώρα η έκθεση κάθε φορά. Έτσι ο διάλογος μεταξύ μελετητών και κατοίκων που γίνεται στον διαδικτυακό τόπο platform.imaginethecity.gr, μεταφέρεται σε πραγματικό χώρο και πλαισιώνεται από παράλληλες δράσεις. Ταυτόχρονα το ευρύ κοινό αποκτά μια εικόνα των επεμβάσεων και βελτιώσεων που μπορούν να γίνουν στην πόλη τους και καθίσταται ικανότερο να έχει άποψη, να συζητήσει και να ζητήσει, να αντιληφθεί τις δυνατότητες βελτίωσης του αστικού τοπίου, να οραματιστεί την πόλη του.

energeiakozani.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.