George Benson – Inspiration: A Tribute to Nat King Cole – Της Κατερίνας Καράτζια



Γράφει η Κατερίνα Καράτζια

Μετά από 4 χρόνια περιοδείας κι ετοιμασίας ενός αφιερώματος στον Nat King Cole, ο θρυλικός George Benson επιστρέφει με το πιο εμπνευσμένο του άλμπουμ, το Inspiration:  A Tribute to Nat king Cole.

Έτοιμο για κυκλοφορία στις 4 Ιουνίου 2013, το άλμπουμ δημιουργήθηκε ως δείγμα ευγνωμοσύνης για την εμπνευσμένη μουσική του Nat King Cole. Ένα γράμμα αγάπης προς αυτόν και ένα όνειρο ζωής για τον George Benson.

Στο άλμπουμ ακούγονται γνωστά τραγούδια όπως το When I fall in love και το Unforgettable με καταπληκτικά ντουέτα με την βραβευμένη με Tony Award Idina Menzel και την ανερχόμενη Judith Hill, συνοδευόμενα από την τρομπέτα του Wynton Marsalis.
 
To album ξεκινάει με μια σπάνια ηχογράφηση του George Benson σε ηλικία 8 χρονών, να τραγουδάει το Mona Lisa, από ένα διαγωνισμό που είχε κερδίσει και του έδωσε την ευκαιρία να ηχογραφήσει σε studio. Ο George Benson ξεκίνησε να τραγουδάει τραγούδια του Nat King Cole από παιδί και αυτό δείχνει την τον θαυμασμό του προς αυτόν. Ένα αφιέρωμα σε ένα αμερικανικό είδωλο από έναν τεράστιο καλλιτέχνη σαν τον George Benson!

 

Όλα τα άρθρα της Κατερίνας Καράτζια θα τα βρείτε στο sweetandswing.blogspot.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.