Πρωταθλητής Ελλάδας ο Παναθηναϊκός – Οριστική διακοπή στο ΣΕΦ – Βίντεο



Ηταν μια βραδιά καθρέπτης του ελληνικού αθλητισμού. Ξεκίνησε με επεισόδια κατά του τηλεοπτικού συνεργείου που μετέδιδε την αναμέτρηση και ολοκληρώθηκε με οριστική διακοπή του αγώνα αρχικά λόγω επεισοδίων και ακολούθως λόγω της άρνησης 100 φίλων (;) του Ολυμπιακού να εκκενώσουν το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να συνεχιστεί ο αγώνας.

Με αυτό τον τρόπο, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός που έτσι κι αλλιώς προηγούνταν 72-76 1.27” πριν το τέλος της αναμέτρησης πήρε τη νίκη στα χαρτιά και κατάκτησε το πρωτάθλημα, πανηγυρίζοντας μέσα στ’ αποδυτήρια. Ενα απρόσμενο, άψυχο τέλος σε μια μεγάλη επιτυχία. Διότι, ανεξαρτήτως των όσων μειωτικών για τον ελληνικό αθλητισμό συνέβησαν εκτός παρκέ σε αυτή τη σειρά των τελικών, η κατάκτηση του πρωταθλήματος αγωνιστικά συνιστά τεράστιο επίτευγμα του Παναθηναϊκού που κατάφερε να ανατρέψει τα προγνωστικά και φτάσει σε μια απρόσμενα εύκολη κατάκτηση πρωταθλήματος. Επιτυχία που γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν αναλογιστεί κανείς πως σημειώθηκε σε βάρος των Πρωταθλητών Ευρώπης και πως οι Πράσινοι είναι ουσιαστικά μια ομάδα που φτιάχτηκε από την αρχή το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Ολυμπιακός αυτή τη φορά ήταν καλύτερος και πιο εύστοχος σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα ματς, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό, διότι δεν συνδυάστηκε από ανάλογη αμυντική επίδοση. Ο Παναθηναϊκός με σωστές επιλογές στην επίθεση και μεγάλα ποσοστά ευστοχίας ήταν μπροστά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το ματς στην τελευταία περίοδο, πέρασαν μπροστά με 72-70, αλλά στα κρίσιμα σημεία υπέπεσαν σε δύο αβίαστα λάθη (δράστης ο Πρίντεζης) και το πλήρωσαν. Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα σερί 6-0, πέρασε μπροστά 72-76 κι εκεί τελείωσαν όλα. Οπαδοί του Ολυμπιακού άρχισαν να πετούν αντικείμενα στον πάγκο των Πρασίνων που έσπευσαν να φυγαδευτούν στ’ αποδυτήρια. Εκεί και έμειναν, αφού παρά την εντολή των διαιτητών για εκκένωση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας περίπου 100 οπαδοί των γηπεδούχων (στην κερκίδα των επισήμων) αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και προκάλεσαν την οριστική διακοπή του αγώνα.

Στα επεισόδια, σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκε ο Βασίλης Ξανθόπουλους που δέχτηκε χτυπήματα στο πρόσωπο Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τραυματίστηκαν ακόμη ο γιατρός των Πρασίνων, Θανάσης Κονίδης και ο βοηθός φροντιστή της ομάδας, Παναγιώτη Ματζουρίδη, ενώ έγινε μια σύλληψη.

iefimerida.gr

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.