Απίστευτο: Ο ΠΑΟΚ αλλάζει εικόνα και ταυτότητα – Την σχεδίασαν οι διεθνώς βραβευμένοι Beetroot – Βίντεο

Ενα από τα πλέον αναγνωρίσιμα σύμβολα του ελληνικού αθλητισμού (σε διεθνές επίπεδο), το σήμερα του Δικέφαλου του Βορρά μπαίνει σε νέα εποχή μετά τον επανασχεδιασμό που ανέλαβαν οι πολυτάλαντοι και πολυβραβευμένοι Beetroot – γνωστοί μεταξύ άλλων για τα “Τέρατα” τους και το δημιουργικό της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Η Beetroot εργάστηκε με ενθουσιασμό αλλά και απόλυτο σεβασμό στη ιστορία του κλασσικού εμβλήματος του ΠΑΟΚ, επαναπροσδιορίζοντας και εξελίσσοντας το, έτσι ώστε να αντικατοπτρίζει την θέση που κατέχει η ομάδα στο σύγχρονο αθλητισμό αλλά και την αποφασιστικότητά με την οποία “θα παίξει μπάλα» στην εποχή που ανοίγεται μπροστά της.

Τα φτερά και τα μάτια επανασχεδιάστηκαν έτσι ώστε να τονιστεί ο δυναμικός χαρακτήρας του αετού που σε συνδυασμό με τον θυρεό, με τις χαρακτηριστικές ασπρόμαυρες γραμμές, σχηματίζουν την «καρδιά» των οπαδών της ομάδας.

Τα αρχικά της ομάδας, αποκτούν την δική τους υπόσταση με μια γωνιώδη, αυστηρή αλλά και σύγχρονη γραφή, στεφανωμένη από τη χρονολογία ίδρυσης του σωματίου με σκοπό να προβληθεί η διαχρονικότητα του. Η ασπίδα μέσα στην οποία οριοθετείται το έμβλημα επανασχεδιάζεται εκ νέου, και πλάι στην μαύρη ταινία της αυθεντικότητας προστίθενται, η χρυσή ως μια λεπτή αναφορά στις Βυζαντινές ρίζες του σωματείου αλλά και στα αριστεία που η ομάδα έχει κερδίσει και που πρόκειται να κατακτήσει στο μέλλον.

iefimerida.gr

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.