Τη δική της κυψέλη πολιτισμού αποκτά η πόλη των ΣερβίωνΥπογράφηκε τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 στα Σέρβια, μεταξύ του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας, η σύμβαση του έργου «Κτίριο Πολιτιστικού Κέντρου Σερβίων» παρουσία του Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού Βασίλη Κωνσταντόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Γιάννη Σόκουτη, Αυτοδιοικητικών και Υπηρεσιακών Παραγόντων.

Το έργο προϋπολογισμού 3.470.000€ είναι ενταγμένο στον άξονα προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας» του επιχειρησιακού προγράμματος Μακεδονίας Θράκης 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους. Το κτίριο θα κατασκευαστεί εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης σε 2.073τ.μ.

Η κατασκευή και η λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου θα λύσει ουσιαστικά μία χρόνια αδυναμία που αντιμετώπιζε η πόλη των Σερβίων στην διοργάνωση σημαντικών, μικρών και μεγάλων εκδηλώσεων ενώ θα αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες των συλλόγων των Σερβίων και της ευρύτερης περιοχής.

Ένας πολυχώρος με πολλές δυνατότητες καθώς θα διαθέτει: μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων – συνεδριάσεων, αίθουσες διοργάνωσης εκθέσεων, φουαγιέ, βιβλιοθήκη, αίθουσα μουσικής μπάντας, αίθουσα χορευτικού, αίθουσα πληροφορικής, αίθουσα ζωγραφικής, αίθουσα πινγκ-πονγκ, αίθουσα επιτραπέζιων παιχνιδιών-σκάκι, γραφεία και βοηθητικούς χώρους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.