Τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης Γιάννη Σόκουτη επισκέφθηκε ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ψαράδων Λίμνης Πολυφύτου



Τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Γιάννη Σόκουτη επισκέφθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Επαγγελματιών Ψαράδων Λίμνης Πολυφύτου προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις δράσεις του Συλλόγου.

Ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Κουρτίδης τόνισε ότι η διαφύλαξη του υδάτινου πλούτου της λίμνης Πολυφύτου και του περιβάλλοντος χώρου αποτελεί κύριο μέλημα του Συλλόγου, ο οποίος αριθμεί συνολικά 67 μέλη από τα οποία 35 κατέχουν επαγγελματικές άδειες αλιείας.

Ο κ. Σόκουτης ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα από τον εμπλουτισμό της λίμνης με γόνους γριβαδιού και πέστροφας, που γίνονται συστηματικά τα τελευταία χρόνια, στα πλαίσια της συνεργασίας του Συλλόγου με τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης και με την αμέριστη συμπαράσταση του Προϊσταμένου του Τμήματος Αλιείας Γιώργου Μαργαρίτη. Η αύξηση των ιχθυαποθεμάτων, η συμβολή στην ισορροπία του οικοσυστήματος και ο αυτοκαθαρισμός της λίμνης είναι οι σημαντικότερες επιπτώσεις του εμπλουτισμού με γόνο κυπρίνου στο υδάτινο περιβάλλον.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η δυνατότητα δημιουργίας ιχθυογεννητικού σταθμού.

Ο κ. Σόκουτης από την πλευρά του, συνεχάρη το Σύλλογο για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για την ανάδειξη της λίμνης και τις ιδιαίτερες ευαισθησίες που επιδεικνύει σε θέματα προστασίας και διαφύλαξης του υδάτινου πλούτου. Αναφέρθηκε, τέλος, στην ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων της περιοχής προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης της λίμνης Πολυφύτου.

[iframe width=”590″ height=”332″ src=”http://www.youtube.com/embed/JbukGk4ocG0?rel=0″ frameborder=”0″ allowfullscreen]

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.