«Κοζάνη τόπος να ζεις»: Η θέση μας σχετικά με το ψήφισμα του Δ.Σ. για την κ. Ρεπούση και την στάση του Λευτέρη Ιωαννίδη



Με αφορμή τον αδικαιολόγητο θόρυβο που δημιουργήθηκε σε σχέση με την έκδοση ψηφίσματος αποδοκιμασίας των απόψεων μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου και σχετικά με την γενοκτονία των Ποντίων στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης της 4.6.2013, υπενθυμίζουμε πως η στάση του Λευτέρη Ιωαννίδη εκφράζει απόλυτα τις απόψεις της Συντονιστικής Επιτροπής της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη – Τόπος να ζεις».

Το αυτονόητο της αναγνώρισης της τραγωδίας του Ποντιακού Ελληνισμού δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο επικοινωνιακής εκποίησης. Ο δε ευτελισμός της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και η μετατροπή του σε ιδεολογικό δικαστήριο για ψηφοθηρικούς ή λόγους εντυπωσιασμού δεν θα μας βρει ποτέ σύμφωνους. Όσο για την ερμηνεία της στάσης μας από κάποια μέσα ενημέρωσης, αυτή έρχεται σε δεύτερη μοίρα πίσω από την δημοκρατική και ελεύθερη εκπροσώπηση των ιδεών.

Ως εκπρόσωπος της Κίνησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Λευτέρης Ιωαννίδης εκφράζει απόψεις και θέσεις που προκύπτουν από διαλογική συζήτηση στα όργανα της Κίνησης και οι οποίες εκπορεύονται από την ιδρυτική διακήρυξη και το αξιακό της σύστημα.

Ο δημοκρατικός, διαφανής και ανοιχτός τρόπος λήψης αποφάσεων της  Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη – Τόπος να ζεις» έχει απήχηση στους κατοίκους του Δήμου Κοζάνης. Οι συνεχείς προσωπικές επιθέσεις κατά του επικεφαλής Λευτέρη Ιωαννίδη και η έλλειψη καλόπιστης κριτικής υποδηλώνουν μικροπρέπεια και άρνηση της συνεχιζόμενης, ενεργού και παρεμβατικής παρουσίας της Κίνησης στα κοινά του Δήμου Κοζάνης.

Η Κίνηση ήρθε για να μείνει. Στη γενικότερη παρακμή του δημόσιου πολιτικού λόγου που επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στην καταδίκη, την άνευ διαδικασιών τιμωρία και την ατέρμονη καταγγελία εμείς θα συνεχίσουμε να αντιτάσσουμε επίμονα το θετικό λόγο, τη δημοκρατικότητα και τις παρεμβάσεις με γνώμονα το κοινό συμφέρον, την αλλαγή του Δήμου και την αναχαίτιση του αυταρχισμού.

Κοζάνη 7-6-2013

Η συντονιστική επιτροπή

    Βαλαής Γιώργος
    Γκλούμπος Τάσος
    Γκλούμπος Χάρης
    Δεσποτίδης Κώστας
    Δημόπουλος Παναγιώτης
    Διάφας Βαγγέλης
    Ζήγρα Αγγελική
    Ιωαννίδης Λευτέρης
    Κουζιάκης Χάρης
    Κούρας Νίκος
    Λιάκος Θέμης
    Μαδίκα Τάσα
    Μπουγιοτόπουλος Βασίλης
    Μπουζαλής Γιώργος
    Πλεξίδας Νίκος
    Σιαμπανόπουλος Γιώργος
    Τασοπούλου Ελένη
    Τσουφλίδης Αντώνης

Δημοτική Κίνηση
‘Κοζάνη – Τόπος να ζεις’
Πλ. Γιολδάση, Κοζάνη

toposnazeis.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.