Γιορτή Ανακύκλωσης την Κυριακή 9 Ιουνίου στο Δημοτικό Κήπο Κοζάνης



ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ 2013 την Κυριακή 9-6-2013,10:30 π.μ. στο  Δημοτικό Κήπο Κοζάνης

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Κοζάνης διοργανώνει για 16η συνεχή χρονιά την καθιερωμένη πλέον ‘’Γιορτή Ανακύκλωσης’’ στις 10:30 το πρωί στο Δημοτικό Κήπο Κοζάνης.

Απευθύνεται σε όλους τους πολίτες του Δήμου και ειδικότερα στους μικρούς φίλους της Ανακύκλωσης με στόχο την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή όλων στην κοινή προσπάθεια για ένα καθαρότερο περιβάλλον και μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Το πρόγραμμα της γιορτής περιλαμβάνει βιωματικές δραστηριότητες για τα παιδιά όπως παιχνίδια, θεατρικά, κατασκευές, ενημερώσεις με θέμα την Ανακύκλωση, κα.  Συγκεκριμένα φέτος :
 
Τραγούδια, παιχνίδια με θέμα την ανακύκλωση και χορό με επαγγελματία διασκεδαστή.
Θεατρικά από το 10ο και το 17ο Δημοτικό Κοζάνης
Παιχνίδια από το 12ο Δημοτικό
Παρουσιάσεις από το 9ο Δημοτικό και το Δημοτικό Πετρανών
Ζωγραφική με τη βοήθεια και τη καθοδήγηση του Εικαστικού Εργαστηρίου Κοζάνης, στους ειδικούς χώρους που θα διαμορφωθούν στον χώρο της εκδήλωσης.
Κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά καθώς και φυσικά υλικά όπως το ξύλο από επαγγελματία  
Τρισδιάστατο παιχνίδι ανακύκλωσης, το «Σκουπιδάκι», μια δημιουργία των φοιτητών του τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού, του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Flying fox – αερογέφυρα, μια συναρπαστική εναέρια δραστηριότητα με τη βοήθεια και την εμπειρία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης
Ενημέρωση για την Εθελοντική Αιμοδοσία και τα Βλαστοκύτταρα από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι η εταιρεία ‘’ΚΕΔΑ κέντρο εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων ‘’και το κέντρο ξένων γλωσσών Anglia. και χορηγός επικοινωνίας η ΕΡΑ Κοζάνης.

Η γιορτή είναι η κορύφωση των εκδηλώσεων της εβδομάδας περιβάλλοντος που διοργανώνει ο Δήμος φέτος για πρώτη φορά από τις 5 εως τις 9 Ιουνίου. Ανάλογες εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στη Θεσσαλονίκη και στην Κέρκυρα  στα πλαίσια του κοινού εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) που προωθεί  το Δίκτυο Ελληνικών Πράσινων Πόλεων του οποίου ιδρυτικό μέλος είναι ο Δήμος Κοζάνης.
 
Η συζήτηση για το περιβάλλον έρχεται όλο και πιο έντονα στην επικαιρότητα τον τελευταίο καιρό. Η λειτουργία του προγράμματος ανακύκλωσης, που ξεκίνησε πριν από 21 χρόνια, με εντυπωσιακά αποτελέσματα, δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά και να αποδεικνύουν έμπρακτα πως η Ανακύκλωση στην Κοζάνη είναι πλέον καθημερινός τρόπος ζωής.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.