ΕΛΜΕ Κοζάνης: Τώρα να αρθεί η επιστράτευση των καθηγητών



Η Προληπτική επιστράτευση των καθηγητών, που εφάρμοσε και συνεχίζει να εφαρμόζει η κυβέρνηση μας με πρόσχημα  την ομαλή διεξαγωγή των πανελλήνιων εξετάσεων για να προλάβει την απεργία των καθηγητών, η οποία δεν κυρίχθηκε ποτέ, αποτελεί κατά την άποψή μας συνταγματική εκτροπή. Επιλογή που διεθνώς καταδικάστηκε και αποδοκιμάστηκε.  

Η διατήρηση της κατάστασης αυτής με το τέλος των εξετάσεων που πλησιάζει (επαναληπτικές, βαθμολογία κ.τ.λ.) δεν δικαιολογείται. Οι εκπαιδευτικοί μας, με περίσσια αίσθηση καθήκοντος βοήθησαν, όπως κάθε χρονιά, στην ομαλή και αδιάβλητη διεξαγωγή των Πανελλήνιων εξετάσεων. Έκαναν όπως και πάντοτε το καθήκον τους απέναντι στους μαθητές τους και τους γονείς των μαθητών τους. Όχι υπό το άγχος της επιστράτευσης, αλλά από υπευθυνότητα στο λειτούργημά τους.

Καλούμε την κυβέρνηση, να άρει την επίταξη των υπηρεσιών μας. Είναι προσβλητικό μέτρο και για τον καθένα μας προσωπικά, αλλά και προσβολή για την Δημοκρατία μας. Τα «καψόνια» στα οποία υποβλήθηκε ο κλάδος είναι απαράδεκτα, προσβάλουν την Δημόσια Εκπαίδευση και εκθέτουν τους εμπνευστές. Λόγω της επιστράτευσης, προγραμματισμένες επιμορφώσεις δεν έγιναν, άδειες αναστάλθηκαν, ταλαιπωρήθηκαν εκπαιδευτικοί με μετακινήσεις χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο,  κ.α.

Η πολιτική της τυπικότητας και της αυστηρής νομιμότητας δεν λειτούργησε θετικά, μάλλον προβλήματα προκάλεσε και απλά ταλαιπώρησε τους συναδέλφους και τους μαθητές σε βάρος της λειτουργίας των σχολείων μας. Είναι λογικό ! τα σχολεία μας δεν είναι και δεν μπορούν να λειτουργήσουν σαν στρατώνες, δεν εκπαιδεύουμε στρατιώτες.

Οι εκπαιδευτικοί τα χρόνια της «οικονομικής κρίσης», έχουν υποστεί άμετρη μισθολογική, εργασιακή, κοινωνική και ψυχολογική πίεση έχουν υποστεί την τρομοκρατία του επίορκου την απειλή της τιμωριτικής αξιολόγησης, βιώνουν την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας για υποχρεωτικές μεταθέσεις, διαθεσιμότητα και της απόλυσης.    

Αποδεικνύεται στην πράξη πως ο στόχος της κυβέρνησης δεν ήταν, όπως ισχυριζόταν, να γίνουν ομαλά οι εξετάσεις, αλλά να πληγεί το θεμελιώδες δικαίωμα των εκπαιδευτικών αλλά και όλων των εργαζομένων, να διεκδικούν με απεργία τα δικαιώματά τους, Έτσι θα μπορεί να περνά χωρίς κόστος τα συνεχή μέτρα της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής.

Ζητάμε από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, από τα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα εντός και εκτός κοινοβουλίου, τους Δήμους της χώρας, τα συνδικάτα και τους φορείς και συλλόγους  να καταδικάσουν  την αντιδημοκρατική εκτροπή και να απαιτήσουν μαζί μας την άμεση κατάργηση της επιστράτευσης.

Οι εκπαιδευτικοί δεν θα σκύψουν το κεφάλι, την νέα σχολική χρονιά θα είμαστε ενωμένοι, με μια γροθιά, να απαντήσουμε με αγώνα για την δημόσια εκπαίδευση ενάντια στις πολιτικές επιλογές που υποβαθμίζουν την ζωή μας, την ζωή των μαθητών μας, την ζωή των γονιών των μαθητών μας.

Να αρθεί ΤΩΡΑ η επιστράτευση.
Να σταματήσει ο εξευτελισμός του κλάδου μας.

ΔΣ ΕΛΜΕ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΣ ΕΛΜΕ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.