Τρία σημεία του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού στις παρεμβάσεις στην περιοχή της λίμνης Ιλαρίωνα

Παρουσιάστηκε χθες το μεσημέρι στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αιανής η μελέτη «Αρχιτεκτονική Τοπίου και Φυτοκοινωνική Διαμόρφωση στην Περιοχή του Ταμιευτήρα καθώς και κατάντη του ΥΗΕ Ιλαρίωνα» από την μελετητική ομάδα στην οποία η ΔΕΗ ανέθεσε την εκπόνηση της σχετικής μελέτης.
 
Ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού κ. Βασίλης Κωνσταντόπουλος και ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Λαζαριώτης παρακολούθησαν την παρουσίαση της μελέτης η οποία δεν περιελάμβανε τα σημεία και τις περιοχές, εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου, που είχαν αρχικά υποδειχθεί ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα παρεμβάσεων που θα υλοποιηθεί από την ΔΕΗ με στόχο την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής.
 
Η αντίδραση του Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού ήταν έντονη ενώπιον των στελεχών της ΔΕΗ και των μελετητών, ζητώντας τροποποιήσεις στη μελέτη και την ένταξη των συγκεκριμένων σημείων στα έργα που θα υλοποιηθούν.
 
Στη συνέχεια  ο κ. Κωνσταντόπουλος συνόδευσε τα στελέχη της ΔΕΗ και της μελετητικής ομάδας και τους υπέδειξε τα σημεία που είχαν προταθεί (Αναβρυκά, Φρούριο, Ελάτη) για την ένταξή τους στο πρόγραμμα παρεμβάσεων. Συζήτησε επίσης και τις πιθανές παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να γίνουν στα σημεία αυτά.
 
Τα παραπάνω σημεία έχουν οδική πρόσβαση και εξαιρετική θέα στη νέα λίμνη και στους υδροβιότοπους του Ιλαρίωνα, συνδέονται δε με τις άλλες παρεμβάσεις που υλοποιεί ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού στην περιοχή (χάραξη μονοπατιών, σημεία θέασης κ.α.) και μπορούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον επισκεπτών. Στοιχεία που ουσιαστικά συνηγορούν στην ένταξη τους στο πρόγραμμα παρεμβάσεων κάτι για το οποίο τελικά υπήρξε η σχετική δέσμευση από την πλευρά των στελεχών της επιχείρησης και της μελετητικής ομάδας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.