Πόλο έλξης επισκεπτών αναμένεται να αποτελέσει για τον Δήμο Κοζάνης η περιοχή του φράγματος Ιλαρίωνα



Η μελέτη για την «Αρχιτεκτονική Τοπίου και Φυτοκοινωνική Διαμόρφωση στην Περιοχή του Ταμιευτήρα καθώς και κατάντη του ΥΗΕ Ιλαρίωνα», παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Τρίτης 4 Ιουνίου 2013,  στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, από την αρμόδια μελετητική ομάδα.

Στην παρουσίαση της μελέτης παρέστησαν ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Καραπάτσιος, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι του Δήμου Κοζάνης Νίκος Βλάχος και Γιώργος Κάτανας, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Κοζάνης.

Οι παρεμβάσεις που πρόκειται να  υλοποιηθούν από την ΔΕΗ στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Κοζάνης για την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής, πρόκειται να κάνουν τα παραπάνω σημεία πόλο έλξης, καθώς όπως επεσήμανε ο κ. Μαλούτας «το φράγμα του Ιλαρίωνα είναι από τα ομορφότερα της πατρίδας μας, διαθέτει ένα τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και φιλοδοξούμε να προσελκύσει επισκέπτες».

Δείτε το βίντεο:

 

130605_ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΙΛΑΡΙΩΝΑ from Dimos Kozanis on Vimeo.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.