Συνωστισμός εκθετών στην «ΕΟΡΔΑΙΑ 2013»



Για την μεγαλύτερη έκθεση μέχρι σήμερα μιλά ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας – Εορδαίας

Κάλεσμα στην 5η εμπορική- ενεργειακή και ανθοκομική έκθεση “ΕΟΡΔΑΙΑ 2013” προς όλο τον κόσμο της Δυτικής Μακεδονίας, που ανοίγει τις πύλες της την Πέμπτη 6 Ιουνίου στο χώρο των Τεχνικών Σχολών Πτολεμαΐδας, απηύθυνε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας- Εορδαίας, Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης από τον μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητο, τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή, τη δήμαρχο Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου και τον αντιπρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Νίκο Τζίκα.

Ο κ. Καλαϊτζόπουλος εξέφρασε μάλιστα την ικανοποίηση του Εμπορικού Συλλόγου για την μεγάλη συμμετοχή εκθετών, λέγοντας ότι είναι περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, αφού ο αριθμός των εκθετών έφθασε τους 80, κάτι που δεν φαντάζονταν πριν λίγα χρόνια που ξεκίνησαν τη διοργάνωση αυτή. Το γεγονός αυτό «μας προβληματίζει», διότι εάν σε περίοδο κρίσης υπάρχει τέτοια συμμετοχή τότε προβλέπεται να υπάρξει πρόβλημα χώρου τα επόμενα χρόνια και επανέλαβε την ανάγκη δημιουργίας ενός μεγάλου πολυχώρου πολιτισμού και ανάπτυξης τον οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιεί ο σύλλογος για την έκθεσή του.

Αξίζει πρόσθεσε, να επισκεφθεί ο κόσμος την έκθεση αυτή και να δει από κοντά τα περίπτερα και τα προϊόντα των τοπικών επιχειρήσεων, επισημαίνοντας ότι εκθέσεις όπως αυτή κάνουν ευρύτερα γνωστή την επιχειρηματική δραστηριότητα και τα προϊόντα της περιοχής, ενώ ταυτόχρονα προβάλλουν και το πολιτιστικό προϊόν της περιοχής καθώς συμμετέχουν στην έκθεση και πολιτιστικοί φορείς της περιοχής.

Ήδη οι εκθέτες έχουν ξεκινήσει να στήνουν τα περίπτερά τους, ενώ στον αύλειο χώρο θα υπάρχει λούνα παρκ για τα παιδιά.

Ο πρόεδρος των εμπόρων τόνισε ακόμη ότι στο πλαίσιο της έκθεσης “ΕΟΡΔΑΙΑ 2013” διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις στο συνεδριακό χώρο που δημιουργήθηκε δίπλα στον εκθεσιακό, αλλά και ποδηλατοδρομία η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Πτολεμαΐδας την Κυριακή 9 Ιουνίου και ώρα 11 π.μ., ενώ το απόγευμα της Κυριακής στις 7μ.μ., διοργανώνεται σε συνεργασία με το Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας και το Επιμελητήριο Π.Ε. Κοζάνης ημερίδα με φορολογικά θέματα και το νέο επιχειρηματικό περιβάλλον, στην οποία θα γίνει παρουσίαση και της εμποροκάρτας που θα κυκλοφορήσει το ΕΒΕ σε όλο το Ν. Κοζάνης.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι το περίπτερο του Εμπορικού Συλλόγου Εορδαίας θα παρέχει μια αξιόλογη συμβουλευτική υπηρεσία προς τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο, από ειδική συνεργάτη της Ομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, η οποία θα δίνει συμβουλές και θα λύνει- στο βαθμό που είναι δυνατόν- προβλήματα με τράπεζες, με το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό τους καθεστώς.

Ο κ. Καλαϊτζόπουλος δεν παρέλειψε τέλος να καλέσει τον κόσμο της περιοχής να εκμεταλλευτεί το δεκαήμερο προσφορών που αποφάσισε ο Εμπορικός Σύλλογος για τα εμπορικά καταστήματα της Πτολεμαΐδας παράλληλα με την έκθεση και το οποίο πραγματοποιείται από 5 έως και 15 Ιουνίου. «Είναι μια καλή ευκαιρία για τους επισκέπτες από γειτονικούς δήμους που θα επισκεφθούν την έκθεση να κάνουν τα ψώνια τους και να βγουν κερδισμένοι από την επίσκεψη αυτή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ
e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.