Η ομιλία του Ομότιμου Καθηγητή του Ε.Μ.Π. Θεοδόση Τάσιου στο ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας



Με μνήμες από την Κοζάνη, ξεκίνησε την ομιλία του με θέμα  «ΗΘΟΠΑΙΔΕΙΑ» ο  Ομότιμος Καθηγητής του Ε.Μ.Π., Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών του Τουρίνου  κ. Θεοδόσης Τάσιος, που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας «Σπύρος Αρσένης» στην Κοζάνη, την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013.
 
«Ο όρος  Ηθοπαιδεία δύσκολα ορίζεται, θα πρέπει να διερωτηθούμε τους λόγους για τους οποίους το άτομο συμπεριφέρεται ηθικά ή ανήθικα», είπε στην αρχή της ομιλίας του. «Το εξελικτικό πλεονέκτημα του ατόμου είναι η δημιουργία «τσιμέντου» το εσωτερικό ήθος που πρέπει να διαθέτει, ώστε να μην επηρεάζεται από εξωγενείς κανόνες» είπε χαρακτηριστικά. «Η ατομική προτίμηση συμπεριφοράς δίνει γλύκα στο άτομο, γιατί αυτό τον ικανοποιεί, παρά το γεγονός ότι θα στερηθεί κάτι». Κριτής  των αξιών είναι το άτομο και το καίριο θέμα είναι πως αυτό θα ξαναβιώσει ς αρχές του παρελθόντος αλλά και του συνόλου των αναγκών του : πείνα, αγάπη…».

Ο κ. Τάσιος καθήλωσε το ακροατήριο με την αμεσότητα του λόγου του και στο τέλος της ομιλίας του δέχθηκε ερωτήσεις από το κοινό.

Σημ.Η ομιλία του κ. Θεοδόση Τάσιου θα αναρτηθεί σύντομα στην ιστοσελίδα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.