Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων νομού Κοζάνης: Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένωνΕίναι γνωστό πως 8 εργαζόμενοι επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενοι οδηγοί από το νομό Κοζάνης δικάζονται την Δευτέρα 3 Ιούνη με την κατηγορία της παρακώλυσης της συγκοινωνίας. Το «έγκλημα» με το οποίο κατηγορούνται είναι ότι αγωνίζονταν μαζί με πολλούς ακόμα συναδέλφους τους, κατά της πολιτικής της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών, μιας πολιτικής που επιβάλει η ΕΕ και εφαρμόζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις με την οποία παραδίνονται οι οδικές μεταφορές στο μεγάλο κεφάλαιο αφανίζοντας όλους τους αυτοαπασχολούμενους αυτοκινητιστές από τον κλάδο.

Κατηγορούνται γιατί διεκδικούσαν το αυτονόητο, δηλαδή να συνεχίσουν να δουλεύουν, να μην γίνουν σκλάβοι κάποιων μεγάλων εταιριών που θα επωφεληθούν από την απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Εμείς οι μισθωτοί επαγγελματίες οδηγοί στεκόμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων αυτοαπασχολούμενων αυτοκινητιστών και καλούμε την κυβέρνηση έστω και την τελευταία στιγμή να σταματήσει τις διώξεις.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.