Κοζάνη: 3ήμερη απεργία εργαζομένων δημοτικών επιχειρήσεων – 48ωρη απεργία στους παιδικούς σταθμούς



Τριήμερη απεργία από την Τετάρτη 29 έως και την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υπάλληλων Δημοτικών Επιχειρήσεων του Δήμου Κοζάνης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (27/05/2013).

Ανάμεσα στα αιτήματα των εργαζόμενων είναι:

η απόσυρση των διατάξεων για κατάργηση των ΝΠΙΔ, η οριστική λύση στο πρόβλημα των χιλιάδων συμβασιούχων, η διασφάλιση και συνέχιση των προγραμμάτων των προνοιακών δομών και η άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους των προνοιακών δομών.

Νέα 48ωρη απεργία για την Πέμπτη 30 και την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 κήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, που υπάγονται στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, των Δήμων: Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς και Άργους Ορεστικού. Η απόφαση πάρθηκε από τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα (27/05/2013), ώστε οι εργαζόμενοι να μεταβούν στα Ιωάννινα, όπου θα πραγματοποιηθεί τις ημέρες αυτές το συνέδριο της ΚΕΔΕ. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις, έως ότου πάρουν τις διαβεβαιώσεις ότι θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι κοινωνικές δομές και θα εξοφληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.