Κοινή Δήλωση των Βουλευτών Θ. Πετράκου και Ε. Ουζουνίδου για τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα

Η ανακοίνωση της Eurostat για τις αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος στην χωρά μας για το 2 εξάμηνο 2012 ξεγυμνώνει την προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει κλίμα τεχνητής αισιοδοξίας. Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 2η θέση από τις 27 χώρες της Ε.Ε. στην αύξηση της τιμής τους ηλεκτρικού ρεύματος (15 %) ενώ σε τιμές αγοραστικής δύναμης η Ελλάδα έχει το δεύτερο ακριβότερο φυσικό αέριο στην Ε.Ε.

Δυστυχώς για την κυβέρνηση η αλήθεια είναι ότι η νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική που ακλουθεί και στην ενέργεια μας κατέστησε πρωταθλητές στην αύξηση του κόστους της στην Ευρώπη, καθότι η αύξηση της ηλεκτρικής ενέργειας στην Κύπρο αιτιολογείται από το σφοδρό πλήγμα που υπέστη στο Μαρί.

Βεβαία και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και οι πολίτες δεν περίμεναν την έκθεση της Eurostat ώστε να καταλάβουν την αύξηση της τιμής της  Η.Ε.. Η δραματική κατάσταση στην όποια βρίσκονται και τα λαϊκά νοικοκυριά και οι μικρές επιχειρήσεις το φανερώνουν οι 30.000 μηνιαίες διακοπές ρεύματος καθώς και τα συνεχώς αυξανόμενα χρέη των πολιτών και των μικρών επιχειρήσεων προς την ΔΕΗ.

Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της σημερινής συγκυβέρνησης στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας την έχουν φέρει σε αδιέξοδο ο ΛΑΓΗΕ χρωστάει σε όλους τους παραγωγούς (ΑΠΕ, ΦΑ κτλ ), οι πολίτες και το δημόσιο στην ΔΕΗ και μόνοι ικανοποιημένοι στο χώρο της ενέργειας τα λιγοστά πιράνχας που θα αποκτήσουν την ΔΕΗ έναντι πινακίου φακής. Η λύση για τον λαό είναι μια να ανατραπεί τώρα η κυβέρνηση της ακρίβειας και να απαλλαγεί ο λαός από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του μνημονίου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.