Δυτική Μακεδονία: Ε. Στυλιανίδης για πυροπροστασία, χρέη δήμων και κοινωνικές δομές



Η κρισιμότητα της φετινής καλοκαιρινής περιόδου λόγω και της προσδοκίας έλευσης 17 εκ τουριστών στην χώρα μας είναι ο λόγος της έγκαιρης κινητοποίησης της κυβέρνησης, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό μάλιστα, ώστε να υπάρξει ο μέγιστος δυνατός συντονισμός όλων των φορέων. Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του σήμερα στην ΕΡΑ Κοζάνης ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στην Κοζάνη και προήδρευσε σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με την καλύτερη δυνατή προετοιμασία όλων των φορέων και των υπηρεσιών, ώστε να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι, αλλά και να προληφθούν πυρκαγιές την καλοκαιρινή περίοδο, η οποία αναμένεται ιδιαίτερα θερμή. Σε δηλώσεις του, προσερχόμενος στη σύσκεψη, τόνισε πως οι Δήμοι χρηματοδοτήθηκαν από τις 11 Απριλίου με 18 εκ ευρώ για την πυρασφάλεια, όσα και πέρυσι, ώστε να κάνουν όλες τις προεργασίες για την πρόληψη πυρκαγιών.

Από την πλευρά του ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Σωτήρης Γεωργακόπουλος στάθηκε στην κατάλληλη, όπως είπε «χρησιμοποίηση του προσωπικού και του εξοπλισμού», ενώ επισήμανε ότι φέτος η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα ενισχυθεί και με πέντε ιδιόκτητα ελικόπτερα.

«Δε θα υπάρχει δασική πυρκαγιά στην οποία δε θα υπάρχει άμεση φυσική παρουσία των δασικών, που γνωρίζουν τα δάση», ανέφερε ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, Ηλίας Θεωδορίδης, ο οποίος επισήμανε ότι έγιναν και όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα οι γραφειοκρατικές διαδικασίες στις περιπτώσεις εισαγόμενων πυρκαγιών από Αλβανία και FYROM.

Στην άμεση χρηματοδότηση των Περιφερειών για την πολιτική τους προστασία, την αντιμετώπιση των εισαγώγιμων πυρκαγιών και την προστασία των δικτύων υψηλής και υπέρ υψηλής τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος, στάθηκε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν εκτός των άλλων ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Πέτρος Γεωργιάδης, βουλευτές της περιφέρειας, δήμαρχοι, εκπρόσωποι του Στρατού, των Αστυνομικών Διευθύνσεων, των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, φορέων, συλλόγων και εθελοντών.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Κοζάνης αναφερόμενος για τους δήμους ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε ότι έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την πρόληψη 5700 εκτάκτων υπαλλήλων στους δήμους για την καθαριότητα και την τεχνική υποστήριξη στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αναφερόμενος στα χρέη των δήμων τόνισε την σημασία που έχει οι Δήμοι να φροντίσουν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στις τοπικές αγορές, σε προμηθευτές και θύμισε δε πως υπάρχουν εκείνοι που το έχουν πράξει και θα επιβραβεύονται και εκείνοι που δεν το έχουν πράξει και θα δημοσιοποιούνται.

Για τις προνοιακές δομές τους ο υπουργός Εσωτερικών σε δηλώσεις του, προσερχόμενος στην σύσκεψη, απάντησε πως σε λίγες ημέρες θα δοθεί και η τρίτη δόση, ώστε πληρωθούν οι εργαζόμενοι σε αυτές, ενώ ανέφερε ότι έχει τεθεί σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Εργασίας για τη συνέχιση του προγράμματος μέσω του ΕΣΠΑ, ενώ τόνισε ότι επίκειται σύσκεψη την επόμενη εβδομάδα που θα επιβεβαιώσει την λειτουργία τους. Μάλιστα ο κ. Στυλιανίδης δέχτηκε αντιπροσωπία των εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς των δήμων, οι οποίοι τον περίμεναν στην είσοδο της Περιφέρειας.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.