Τον Δήμο Κοζάνης επισκέφτηκε η Αντιδήμαρχος Βιέννης και επικεφαλής των Πρασίνων του κρατιδίου της Βιέννης – Βίντεο



Ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών για την βιώσιμη ανάπτυξη.

Επίσκεψη στον Δήμο Κοζάνης πραγματοποίησε η Αντιδήμαρχος της Βιέννης και αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος των Πρασίνων στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βιέννης Μαρία Βασιλάκου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Ελλάδα, και της συμμετοχής σε ανοιχτή συζήτηση προς το κοινό με θέμα «Πράσινη πόλη: ουτοπία ή νέα αφήγηση για τη βιώσιμη ανάπτυξη, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Θεσσαλονίκη,  έπειτα από πρόσκληση του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων – του οποίου ιδρυτικό μέλος είναι και ο Δήμος Κοζάνης- και του  Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ.

Η αντιδήμαρχος Βιέννης συναντήθηκε στο Δημαρχείο Κοζάνης, το μεσημέρι της Κυριακής 26 Μαΐου 2013, με τον δήμαρχο Κοζάνης  Λάζαρο Μαλούτα, όπου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση, των έργων δράσεων και πρωτοβουλιών του Δήμου Κοζάνης για έναν «πράσινο δήμο».  Παρόντες στην σύσκεψη ήταν η διευθύντρια του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ Όλγα Δρόσσου, οι αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Καραπάτσιος και Κώστας Κυριακίδης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Νίκος Βλάχος, η αντιδήμαρχος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ Σούλα Βακωνάκη,  η επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης Άννα Νανοπούλου, καθώς και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Λευτέρης Ιωαννίδης. Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν επίσης και υπηρεσιακά στελέχη που διαχειρίζονται περιβαλλοντικά ζητήματα.

Την παρουσίαση ακολούθησε συζήτηση για την αστική ανάπτυξη, την διαχείριση απορριμμάτων, τις συγκοινωνίες, την προστασία του κλίματος, την ενεργειακή πολιτική και συμμετοχή των πολιτών, ενώ η  κ. Βασιλάκου αναφέρθηκε στην λειτουργία του δήμου και της αυτοδιοίκησης στην Βιέννη. Η επίσκεψη της αντιδημάρχου στον Δήμο της Κοζάνης ολοκληρώθηκε με  την επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αιανής και την λίμνη Πολυφύτου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δικτύωσης και ανταλλαγής πρακτικών και απόψεων με ιδρύματα οργανισμούς και φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που προωθεί το Δίκτυο Ελληνικών πράσινων πόλεων.

Δείτε το βίντεο:

 

130527_ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΙΕΝΝΗΣ from Dimos Kozanis on Vimeo.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.