Ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού για τις Πανελλαδικές και την Γενοκτονία των Ποντίων

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ – ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Στους μαθητές και τις μαθήτριες, που αύριο ξεκινούν την τελική προσπάθεια μιας πολύχρονης όσο και σημαντικής εκπαιδευτικής διαδρομής, εκφράζω τις θερμότερες ευχές μου για καλή επιτυχία στους στόχους που έχουν θέσει. Η διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων είναι ένας σταθμός στον διαρκή αγώνα για την αναζήτηση γνώσεων και εμπειριών, ένα κομβικό σημείο στον δύσκολο αλλά ταυτόχρονα υπέροχο αγώνα της ζωής. Με αυτοπεποίθηση, θετική σκέψη και ψυχραιμία διεκδικήστε ένα θετικό αποτέλεσμα των κόπων αυτής της διαδρομής.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι ο πρώτος ίσως μεγάλος αγώνας σας, όχι όμως και ο τελευταίος. Είναι η αρχή και η αφετηρία μιας νέας πορείας που ξεκινά με το τέλος της μαθητικής σας διαδρομής. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, η ζωή προσφέρει πολλές δυνατότητες για να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα.

Γονείς και εκπαιδευτικοί είναι κοντά σας, πολύτιμοι συμπαραστάτες αυτής της προσπάθειας.                                                                                                                    

Εύχομαι ολόψυχα οι κόποι και οι προσπάθειες σας να ανταμειφθούν.

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ – ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Η 19η Μαΐου έχει οριστεί ως Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας. Τιμούμε τη μνήμη των χιλιάδων Ποντίων συμπατριωτών μας που βίωσαν την θηριωδία και τον μαρτυρικό θάνατο στο όνομα της εθνοκάθαρσης και εξάλειψης κάθε ελληνικού στοιχείου στον Πόντο. Τιμούμε τη μνήμη όλων των Ποντίων που παρά τις ασύλληπτες δυσκολίες επιβίωσαν, κατάφεραν να σταθούν όρθιοι, να μεγαλουργήσουν και να μεταλαμπαδεύσουν την μακραίωνη ιστορία των Ελλήνων του Πόντου στους απογόνους τους και όλους εμάς. Οφείλουμε σεβασμό στα θύματα και τους εκτοπισμένους του Ποντιακού Ελληνισμού κυρίως όμως, είναι ιστορικό χρέος μας να κρατήσουμε ζωντανή αυτή την μνήμη και να συνεχίζουμε, όλοι μαζί, με ακόμη περισσότερη ένταση και πάθος τον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων. Βαδίζουμε ενωμένοι και στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε αυτόν τον αγώνα και την προσπάθεια για την τελική δικαίωση. Οδηγός μας, το αίμα και οι θυσίες, οι αξίες και οι παραδόσεις των Ελλήνων του Πόντου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.