Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε άσκηση ετοιμότητας ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2013



Πραγματοποιήθηκε από την Π.Υ. Κοζάνης, παρουσία του Περιφερειακού Διοικητή Π.Δ.Π.Υ. Δυτικής Μακεδονίας Αρχιπυράρχου Κων/νου Καραμπέτσου, άσκηση ετοιμότητας, με την κωδική ονομασία “ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2013”, για την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης, στη δασική περιοχή “Τεκές”, θέση “Βαρδανίκας”, της Τ.Κ. Αγίου Δημητρίου, του Δήμου Κοζάνης.

Στο σχεδιασμό και την εκτέλεση της άσκησης, εκτός από το Π.Σ., συμμετείχαν εκπρόσωποι, της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Κοζάνης, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Δασικής Υπηρεσίας και του Δήμου Κοζάνης. Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης.

Η διεξαγωγή της ακολούθησε όλα τα επιχειρησιακά στάδια μιας πραγματικής δασικής πυρκαγιάς, που διαχειρίζεται το Πυροσβεστικό Σώμα, ξεκινώντας από την αναγγελία της, την άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, την κλιμάκωση της αποστολής των απαιτούμενων πυροσβεστικών οχημάτων από όμορες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, τη συνδρομή με πεζοπόρα τμήματα του Πυροσβεστικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων, υδροφόρα οχήματα από τους Ο.Τ.Α. ,  καθώς και όποια άλλη ενέργεια αποφασίστηκε από το Συντονιστή της πυρκαγιάς, για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του συμβάντος.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κοζάνης ανέπτυξε πλήρως τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, που ισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου (διασπορά περιπολικών οχημάτων, στελέχωση πυροφυλακίων).

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.