Τραυματίζουν σκυλιά στην σπονδυλική στήλη, τα πυροβολούν και τους ρίχνουν δηλητήριο μέσα στο στόμα!



Απίστευτα περιστατικά κακοποίησης και δηλητηρίασης από φόλες αδέσποτων και δεσποζόμενων σκυλιών, καταγγέλλει ότι έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες στα Πετρανά Κοζάνης, το Φιλοζωϊκό Σωματείο Κοζάνης «ΑΓΓΙΖΩΟ». Θύματα, άτυχα σκυλάκια της περιοχής, τα οποία είτε κατέληξαν από φόλα, είτε έχουν κακοποιηθεί σοβαρά στη σπονδυλική στήλη.

Το σωματείο καταγγέλλει, ότι μέχρι και σήμερα κάποιοι από τους κατοίκους του χωριού για να απαλλαγούν από την παρουσία τους προτιμούν όχι να τα σκοτώσουν με μιας αλλά τα τραυματίζουν στην σπονδυλική στήλη κόβοντας τους τον νωτιαίο μυελό. Όπως καταγγέλλει το σωματείο, έχει ήδη παραλάβει για περίθαλψη το τρίτο σκυλί που είναι χτυπημένο με αυτόν τον τρόπο.

Μάλιστα, στη σελίδα τους στο facebook καταγγέλλει πυροβολισμούς σε ζώα, ακόμα και μέσα στις ίδιες τους τις αυλές και χαρακτηριστικά σημειώνουν πως: «Επίσης υπάρχει και κάποιος άλλος κύριος στο συγκεκριμένο χωριό που πυροβολεί τα δεσποζόμενα σκυλιά μέσα στις ίδιες τους τις αυλές. Ο ίδιος πριν μερικές μέρες σκότωσε με φόλα το σκυλί του γείτονα του επειδή πήγε στην αυλή του, όχι όμως μέσα σε φαγητό. Του άνοιξε το στόμα και του έριξε μέσα αμπούλες στρυχνίνης όπως μας πληροφόρησαν οι ιδιοκτήτες του».

Μάλιστα, το περιστατικό φαίνεται να έχει εξοργίσει τους ιδιοκτήτες του άτυχου ζώου, οι οποίοι και φέρεται να έχουν προχωρήσει σε μηνύσεις, καταθέτοντας και το χαρτί από τη νεκροψία του σκυλιού τους. Το φιλοζωικό σωματείο απευθύνει έκκληση όποιος κάτοικος του χωριού γνωρίζει κάτι περισσότερο να τους ενημερώσει, όπως επίσης να καταγγείλουν ποιος ή ποιοι είναι αυτοί που τραυματίζει τα αδέσποτα στην σπονδυλική τους στήλη αναγκάζοντας τα να σέρνονται.

Για πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλεφωνά επικοινωνίας του Φιλοζωικού Σωματείου Κοζάνης «ΑγγίζΩο»: 6973652651 6978455635 6984905801.

Από τον Πρωινό Λόγο

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.