Την πρόταση της ΟΛΜΕ υπερψήφισε η ΕΛΜΕ Εορδαίας



Την πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργία στις 17 Μαίου και επαναλαμβανόμενες απεργίες από 20-24 Μαίου υπερψήφισε η ΕΛΜΕ Εορδαίας. Η ψηφοφορία έγινε το πρωί της Τρίτης κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών στο 1ο Γυμνάσιο Πτολεμαϊδας πάνω στις δύο προτάσεις, αυτή της ΟΛΜΕ και αυτή του ΠΑΜΕ. Επί 150 ψηφισάντων ψηφίστηκε η πρόταση της ΟΛΜΕ με 127 ψήφους.

«Ανεξάρτητα απο το αποτέλεσμα, η επιστράτευση «χαλάει» την όποια διάθεση για αγώνες έχουμε, καθώς  με τον αυταρχικό τρόπο που επέλεξε η κυβέρνηση είναι φανερό ότι συνεχίζεται ο κατήφορος της παιδείας» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Εορδαίας Νίκος Πολυχρονιάδης, προσθέτοντας πως «απάντηση η κυβέρνηση θα πάρει απο το Σεπτέμβρη με τα υποβαθμισμένα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς σε κακή κατάσταση και τότε  θα δείξουμε το ανάστημά μας».

Σύμφωνα με τον κ. Πολυχρονιάδη με το δεδομένο της επιστράτευσης και χωρίς συμμαχίες στην κοινωνία είναι δύσκολη οποιαδήποτε κίνηση απο τους εκπαιδευτικούς, καθώς υπάρχει μεν η κατανόηση του προβλήματος, αλλά «η χρονική στιγμή  μας  βρίσκει σε δύσκολη κατάσταση και  απομονωμένους, αφού ο κοινωνικός αυτοματισμός λειτουργεί για άλλη μια φορά».

Στο μεταξύ ήδη ξεκίνησε η αποστολή των φύλλων πολιτικής επιστράτευσης στους εκπαιδευτικούς της Πτολεμαϊδας, με τους τελευταίους να τονίζουν ότι «αγαπάμε τα παιδιά και όλος αυτός ο ντόρος που δημιουργήθηκε μας αδικεί».

Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.