Κάτω από το όριο οι μετρήσεις εξασθενούς χρωμίου στην Κοζάνη

Την άρση απαγόρευσης χρήσης του νερού (για πόση, ατομική υγιεινή και μαγείρεμα), στην κοινότητα Ρυακίου του δήμου Κοζάνης, αναμένεται να ανακοινώσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης, οι μετρήσεις εξασθενούς χρωμίου στις γεωτρήσεις, απ’ όπου υδροδοτείται η κοινότητα μετά τον εμπλουτισμό του νερού από καθαρές πηγές, ήταν πολύ κάτω από το όριο.

«Κατά πάσα πιθανότητα θα αρθεί η απαγόρευση, όταν πάρουμε στα χέρια μας τις κανούργιες μετρήσεις», είπε ο κ. Σόκουτης.

Να σημειωθεί, ότι προσπάθειες για τον εμπλουτισμό του νερού καταβάλλεται και για τον οικισμό του Αγίου Δημητρίου.

Σε σύσκεψη που συγκλήθηκε για το ζήτημα, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή, αποφασίστηκε η Περιφέρεια και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κοζάνης (ΔΕΥΑΚ), να κάνουν συνεχείς μετρήσεις για την παρακολούθηση της ποιότητας του νερού στο Ρυάκιο και τον Άγιο Δημήτριο.

Ακόμη, το ΑΠΘ, το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, το ΙΓΜΕ η Περιφέρεια και η ΔΕΥΑΚ, θα πραγματοποιήσουν έρευνα για να εντοπιστούν οι αιτίες αύξησης του εξασθενούς χρωμίου στις γεωτρήσεις απ’ όπου υδροδοτούνται οι οικισμοί.

Όπως είπε ο κ. Σόκουτης, δρομολογείται οριστική λύση του προβλήματος, με την χρήση για τις κοινότητες του καθαρού νερού από τις πηγές της Ερμακιάς, απ’ όπου υδροδοτείται και η πόλη της Κοζάνης.

tanea.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.