Το «Κουρμπάνι» στην Αγ. Κυριακή (Σκούλιαρη)Το τοπικό έθιμο «Κουρμπάνι» γιόρτασαν στον οικισμό της Αγ. Κυριακής (Σκούλιαρη) του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού. Χτισμένη σε υψόμετρο 1000 περίπου μέτρων η Αγ. Κυριακή ή ΄΄Σκούλιαρη΄΄ υποδέχτηκε την Κυριακή 12 Μαΐου ΄΄Σκουλιαριώτες΄΄  που κατοικούν σε όλη τη χώρα αλλά και επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή για να γιορτάσουν όλοι μαζί το «Κουρμπάνι» και αφού είχε προηγηθεί νωρίς το πρωί η Θεία Λειτουργία στο ξωκλήσι του Αγ. Αθανασίου.

Τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου ¨Η Τσιούκα¨ είχαν ετοιμάσει και προσέφεραν το παραδοσιακό «πλιγούρι» και άλλα εδέσματα ενώ ξεχωριστό χρώμα έδωσαν τα χορευτικά τμήματα. Ιδιαίτερη αναφορά στην αγάπη που δείχνουν για τον τόπο τους οι ΄΄Σκουλιαριώτες΄΄ έκανε ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος ο οποίος συμμετείχε στις εκδηλώσεις μαζί με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Δημήτρη Ζιούζιου και τον Αντιδήμαρχο Αναστάσιο Αλεξόπουλο ενώ αναφέρθηκε και στο έργο της ανάπλασης που ξεκίνησε να εκτελείται στην Αγ. Κυριακή.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.