Πρόβλημα με τα τραπεζοκαθίσματα στα πεζοδρόμια – Προσφυγή (;) στη δικαιοσύνη



Από τον Πρωινό Λόγο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγουν στη δικαιοσύνη αφήνουν τα μέλη του συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για την προσπελασιμότητα και την κατάληψη δημόσιου χώρου (και πεζοδρομίων) από τα τραπεζοκαθίσματα. Η κατάσταση χρόνο με τον χρόνο έχει γίνει ανυπόφορη για τους πεζούς, για τις μητέρες με καροτσάκια αλλά ειδικότερα για τα άτομα με αναπηρία τα οποία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε περίπτωση ατυχήματος, ενώ ζητούν από Αστυνομία, Τροχαία, Δημοτική Αστυνομία και δημάρχους να εφαρμόζουν πιστά το νόμο!

Όπως σημειώνουν σχετικά σε επιστολή την οποία έστειλαν υπόψη της Δημάρχου – Αντιδημάρχου Εορδαίας, της Διευθύντριας Δημοτικής Αστυνομίας Εορδαίας, τα τραπεζοκαθίσματα καταλαμβάνουν ολόκληρα πεζοδρόμια, οι καταστηματάρχες εκθέτουν τα προϊόντα τους καταλαμβάνοντας ολόκληρα πεζοδρόμια, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι Αστυνομία και Δημοτική Αστυνομία «σφυρίζουν αδιάφορα».

Το περιεχόμενο της επιστολής

Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με το υπ’ αριθμ. 15/03-04-2013 έγγραφο του σας ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα μέλη του στην προσπελασιμότητα στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον.

Δυστυχώς μετά από ένα μήνα περίπου η κατάσταση συνεχίζει να είναι δραματική. Τα τραπεζοκαθίσματα καταλαμβάνουν ολόκληρα πεζοδρόμια. Καταστηματάρχες εκθέτουν τα προϊόντα τους κλείνοντας ολόκληρα πεζοδρόμια. Τα πεζοδρόμια είναι για τους πεζούς. (Ως πεζοδρόμιο ορίζεται ο χώρος στις πόλεις που προορίζεται για να περπατάνε οι πεζοί. Για αυτό τον λόγο και ονομάζεται πεζοδρόμιο.) Η Δημοτική Αστυνομία και η Ελληνική Αστυνομία σφυρίζουν αδιάφορα. Να τους χαιρόμαστε όλους αυτούς για την «ομορφιά» αυτής της πόλης. Σε περίπτωση ατυχήματος θα πρέπει να αναρωτηθείτε ποιός θα είναι υπεύθυνος.

Αν δεν μεριμνήσετε άμεσα ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη.

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Μήγγος Μιχάλης
    
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Συμεωνίδης Μάριος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.