Μειωμένη κίνηση στην αγορά την περίοδο του Πάσχα



Από τον Πρωινό Λόγο

Μειωμένη σε σχέση με πέρυσι ήταν η εμπορική κίνηση στα καταστήματα της Κοζάνης, με βάση τα στοιχεία και την εικόνα που έχει ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης, ενώ από την αρχή του χρόνου στην πόλη έχουν κλείσει το ένα στα τέσσερα καταστήματα λόγω της δυσβάσταχτης οικονομικής κατάστασης! Μάλιστα, όπως σημειώνει μιλώντας στον «Π.Λ.» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δημήτρης Αθανασιάδης, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, πλέον ένα στα τρία μαγαζιά της Κοζάνης θα βάλουν «λουκέτο».

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση που έχει ανοίξει για το άνοιγμα των καταστημάτων 52 Κυριακές τον χρόνο, ο κ. Αθανασιάδης εξέφρασε την πάγια θέση του Εμπορικού Συλλόγου αλλά και όλου του εμπορικού κόσμου για κάθετα αντίθετη στο άνοιγμα (μικρών και μεγάλων καταστημάτων, τις Κυριακές). Μάλιστα, όπως ο ίδιος προσέθεσε, είναι σε διαπραγματεύσεις το συνδικαλιστικό τους όργανο, την ΕΣΕΕ, προκειμένου να αποτραπεί η κατάθεση του νομοσχεδίου ως έχει, θέμα για το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί πως έχουν εκφράσει τις ενστάσεις τους τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και το ΣΥΡΙΖΑ. «Ομόφωνα οι εμπορικοί σύλλογοι αποφασίσαμε στη γενική μας συνέλευση να μην ανοίγουμε τα καταστήματά μας τις Κυριακές», σημείωσε ο ίδιος, προμηνύοντας πως θα υπάρξουν αντιδράσεις και σε κεντρικό επίπεδο αν εφαρμοστεί το σχέδιο της κυβέρνησης.

Την περίοδο του Πάσχα τα καταστήματα της Κοζάνης σαφέστατα και δούλεψαν καλύτερα απ’ ότι τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου, ωστόσο, μια εβδομάδα τζίρου, δεν μπορεί να σώσει έξι μήνες μειωμένης αγοραστικής κίνησης, όπως τόνισε ο κ. Αθανασιάδης. «Υπάρχει μια πτώση, ανάλογα την κατηγορία των επαγγελμάτων, η οποία προσδιορίζεται από το 10 μέχρι και το 20%. Μιλάμε, κυρίως, για τους κλάδους της ένδυσης, της υπόδησης και των τροφίμων». Τους εμπόρους φάνηκε ότι τους ωφέλησε η απόφαση να μεταφέρουν την αργία της Πρωτομαγιάς για την Τρίτη του Πάσχα, μιας και υπήρξε κίνηση στα καταστήματά τους.

Να σημειωθεί, πως, ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης δεν θα πάρει, προς το παρόν, απόφαση για δεκαήμερο προσφορών, μέχρι τουλάχιστον να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση σε κεντρικό επίπεδο για τα ζητήματα του κλάδου, ωστόσο ατομικά ο κάθε έμπορος μπορεί καλύτερες τιμές, όπως και το κάνει ήδη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.