Καστοριά: 1 εκ. δέρματα από 57 εκτροφεία στην Δυτική Μακεδονία!



Περίπου 300.000 γουνοφόρα ζώα εκτρέφουν οι 57 μονάδες στην Δυτική Μακεδονία και θα παραχθούν περίπου 1,5 εκ δέρματα που θα καλύψουν ένα ποσοστό της ζήτησης σε δέρματα η οποία φτάνει για τις βιοτεχνίες της περιοχής σε 4 εκ κομμάτια σημείωσε ο κ. Βασίλης Δήμζας πρόεδρος του Πανελλήνιου συνδέσμου εκτροφέων γουνοφόρων ζώων μιλώντας σήμερα στ5ην ΕΡΑ Κοζάνης.

Ο κ Δήμζας σημείωσε πως η εξεύρεση τροφής είναι το σημαντικότερο εμπόδιο για την ανάπτυξη πολύ μεγάλου αριθμού εκτροφείων παρά το γεγονός πως η ΜΑΒΙΖ έχει κάνει μελέτες για αύξηση της παραγωγής τροφής εκ μέρους. Επίσης ο κ. Δήμζας τόνισε πως οι γουναράδες εξάγουν σχεδόν το σύνολο της παραγωγής τους και άρα φορολογούνται σε όλο το προϊόν τους προσφέροντας έσοδα στο κράτος.

Επίσης υπογράμμισε πως χρειάζεται γνώση, αγάπη και εμπειρία για να ιδρύσει και να λειτουργήσει κάποιοι εκτροφεία, στο οποία μπορούν να βρουν εργασία τόσο απλοί εργάτες, όσο και επιστήμονες όπως οι κτηνίατροι.

Δήλωσε δε συγκρατημένα αισιόδοξος για το κατά πόσο μπορεί η χώρας μας να καλύψει το σύνολο της ζήτησης δερμάτων από τις βιοτεχνίες της περιοχής

ΕΡΑ ΚΟΖΆΝΗΣ – Σύνταξη : Θωμάς Δημητριάδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.